U bent hier

Exporteren naar Verenigde Arabische Emiraten

CORONAVIRUS

De coronaviruspandemie spaart ook de Arabische wereld niet. Afgezien van de menselijke tol, kan ook de economische impact van de crisis op de verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bijzonder zwaar zijn. De Arabische economieën worden dan ook midscheeps getroffen door verschillende simultane schokken.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigde Arabische Emiraten

Blijf op de hoogte over alles in Verenigde Arabische Emiraten

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Ontdek met FEVIA en FIT de retailsector in de Verenigde Arabische Emiraten. Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt en hoe benadert u die het best, zijn slechts enkele van de vragen waarop u een antwoord mag verwachten tijdens deze groepszakenreis. Ook storechecks én een bezoek aan Expo Dubai mogen natuurlijk niet ontbreken op het programma.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Verenigde Arabische Emiraten
Wanneer
Van maandag 16 november 2020 tot donderdag 19 november 2020
Waar
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Organisatie
Fevia Vlaanderen
UPDATE - Door de coronaviruspandemie dreigt Expo 2020 Dubai uitgesteld te worden naar 2021. Een definitieve beslissing wordt genomen tijdens de volgende Algemene Vergadering van het Bureau International des Expositions (BIE) eind april. Lees ook: Uitstel dreigt voor Expo 2020 Dubai
Doelmarkt
Verenigde Arabische Emiraten
Wanneer
Van zaterdag 12 december 2020 tot donderdag 17 december 2020
Waar
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Meer dan 65% van de voedingsproducten die vanuit België naar Dubai worden geëxporteerd voldoet niet aan de geldende regelgeving. Met onnodig verlies van tijd, geld en in sommige gevallen zelfs vernietiging van de zending tot gevolg. Het kantoor van Flanders Investment & Trade maakte een handig overzicht van de belangrijkste zaken waar een exporteur van voedingsproducten op moet letten.

Na de zware crash in 2009, is de bouwsector in de VAE opnieuw aan een remonte bezig. Hoewel de groei trager is dan in de periode voor 2009 en de lage olieprijs het land voor de nodige uitdagingen plaatst, zijn de vooruitzichten positief. De verdere uitbouw van het toerisme, de organisatie van de wereldtentoonstelling in 2020 en belangrijke overheidsinvesteringen in transportinfrastructuur moeten de groei van de bouwsector de komende jaren ondersteunen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het vleesbedrijf White Stipe Safco, gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, is op zoek naar leveranciers van premium vleesproducten, meer bepaald lams-, kalfs- en rundvlees. Traceerbaarheid, origine en topkwaliteit van het vlees is uiterst belangrijk en is onmisbaar om de juiste Vlaamse partner te identificeren.

Nieuws

De coronaviruspandemie spaart ook de Arabische wereld niet. Afgezien van de menselijke tol, kan ook de economische impact van de crisis op de verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bijzonder zwaar worden. De Arabische economieën worden dan ook midscheeps getroffen door verschillende simultane schokken.

Ook in Dubai is het alle hens aan dek om het nieuwe coronavirus te bestrijden. Door de pandemie dreigt nu ook Expo 2020 Dubai uitgesteld te worden naar 2021. Een definitieve beslissing wordt genomen tijdens de volgende Algemene Vergadering van het Bureau International des Expositions (BIE) eind april.