U bent hier

Exporteren naar Vaticaanstad

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Vaticaanstad

Blijf op de hoogte over alles in Vaticaanstad

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Nieuws

Het Vaticaanse Jubeljaar in 2025 nadert. In de aanloop naar het Jubeljaar staan in de Città eterna heel wat werkzaamheden op de agenda. Recent presenteerden de burgemeester van Rome, Roberto Gualtieri, en een vertegenwoordiger van premier Georgia Meloni in Palazzo Chigi het geïntegreerde programma ter voorbereiding van dit belangrijke gebeuren.

Om de miljoenenstroom van extra bezoekers naar Rome te kunnen opvangen, investeren de stad Rome, het Vaticaan en de regio Lazio gezamenlijk miljarden voor de verbetering van de mobiliteit, de veiligheid, het toerisme, de civiele bescherming en andere aspecten.

87 Projecten zijn hierbij als essentieel bestempeld. Het programma beoogt de stad toegankelijker en duurzamer te maken, niet enkel het centrum, maar ook de buitenwijken. Alles samen worden de uitvoeringskosten geraamd op 2,3 miljard euro.

Nieuwe aanbestedingsregels Vaticaanstad

De nieuwe code voor contracten en aanbestedingen wordt gedeeld door verschillende Vaticaanse organen en dient momenteel als een unieke referentie voor alle realiteiten van Vaticaanstad en de Heilige Stoel. De nieuwe regels die moeten worden nageleefd bij het opstellen en toekennen van contracten en aanbestedingen beogen de centralisatie van aankopen, transparante procedures, de verificatie van de "duurzaamheid" van de uitgaven, en de invoering van het mededingingsbeginsel, dat tot nu toe onbekend was binnen de Leonine-muren. Een wet die tot doel heeft een lange periode van weinig transparantie in aanbestedingsprocedures af te sluiten, en die concurrentie en onpartijdigheid garandeert. Vaak gaan hiermee grote bedragen gepaard.