U bent hier

Nieuws

De pandemie heeft ook Slovakije de voorbije 2 jaren ernstig parten gespeeld. Ondertussen lijkt de verspreiding van de omikronvariant te vertragen en begon de Slovaakse regering daarom vanaf 6 april 2022 met het afbouwen van de beperkende maatregelen.

De Slovaakse tegenhanger van FIT, SARIO, organiseert op 25 mei een groots opgezet hybride matchmaking event om buitenlandse en Slovaakse bedrijven samen te brengen. Het fysieke event vindt plaats in Nitra als onderdeel van de International Engineering Fair. Voor wie interessant? Bedrijven actief in automotive, engineering, energie en ICT. 

De Slovaakse evenknie van Flanders Investment & Trade, SARIO, organiseert op 21 oktober online het Slovak Matchmaking Event. Deelname aan conferentie en b2b-matchmaking is gratis na registratie. 

De in 2020 aangetreden regering Matovič stelde zichzelf o.m. tot doel het zakelijke klimaat te verbeteren en de strijd aan te binden tegen corruptie en regelneverij. In de Investeringsgids Slovakije, opgesteld door The Slovak Spectator, vinden geïnteresseerden een uitgebreid overzicht van de plaatselijke economie, kansrijke sectoren, het zaken- en investeringsklimaat en relevante wetgeving. 

Het rapport dat door het Poolse Economisch Instituut over de automobielsector in de Visegrad-landen is gepubliceerd, bevat:

  • basisgegevens over de automobielindustrie in de V4
  • de impact van de automobielindustrie op de economie en de sociaal-economische ontwikkeling van de Visegrad-groep
  • de automobielindustrie van de Visegradlanden (V4) in de wereldwijde waardeketens
  • nieuwe trends in de automobielindustrie.

Op dinsdag 17 oktober 2017 vindt het seminarie 'Good Idea Slovakia - Find your gateway to expand in the EU' plaats. Dit seminarie geeft u een beter inzicht in o.a. de belangrijkste pijlers van de Slovaakse economie, fiscale wetgeving, juridische aspecten bij het penetreren van de Slovaakse markt, investeringsmogelijkheden, ... U kan ook netwerken met Belgische bedrijven reeds aanwezig in Slovakije en meer vernemen over hun ervaringen.