U bent hier

Stand van zaken en vooruitzichten voor de Slovaakse economie

Op 11 februari organiseerde de Slovaakse Kamer van Koophandel & Industrie (SOPK) haar jaarlijkse conferentie over de Slovaakse economie. 

De coronapandemie heeft - natuurlijk - ook in Slovakije roet in het eten gegooid. In 2019 was de economische groei al aan het vertragen en door de impact van de crisis op het economische leven werd het land plots geconfronteerd met een flinke terugval van de activiteit. De snelheid waarmee de economie terug zal opveren, hangt natuurlijk af van de evolutie van de pandemie in de komende maanden én van de situatie bij Slovakije's belangrijkste handelspartners.

Tijdens de conferentie stelde de SOPK haar economische voorspellingen voor en maakte ze de resultaten bekend van een economische enquête bij haar leden. Ook verschillende ministers, de gouverneur van de Nationale Bank en de voorzitter van de Raad voor Begrotingsbeheer deelden hun inzichten tijdens het event.

U kan de conferentie integraal bekijken via volgende link: https://vimeo.com/user131896503/download/507476944/c9b380204b .  

24 februari 2021