U bent hier

Groepszakenreis ‘BEM - Brazilië onder leiding van Prinses Astrid’

Op zoek naar een nieuwe afzetmarkt of nieuwe partners in Brazilië? Wilt u zicht krijgen op de vele handelsmogelijkheden in het land? Of wilt u bestaande relaties en projecten in de kijker plaatsen? Neem dan deel aan deze multisectorale groepszakenreis onder leiding van H.K.H. prinses Astrid. De missie doet 2 steden aan (Sao Paulo en Rio) en vindt plaats van zondag 24 tot en met vrijdag 29 november.  

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Van vrijdag 22 november 2024 tot vrijdag 29 november 2024
Waar
São Paulo, Rio de Janeiro, Brazilië
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met het Agentschap voor Buitenlandse Handel, AWEX en hub.brussels.

Wat mag u verwachten?

 • Ons kantoor in Sao Paulo helpt u bij het leggen van de juiste contacten met Braziliaanse zakenpartners, ongeacht de sector waarin u actief bent.
 • Daarnaast zijn er sectorale seminaries, bedrijfsbezoeken en b2g-ontmoetingen.
 • Er is de mogelijkheid tot high level contacten en interessante ontmoetingen met lokale beslissingnemers en bedrijven uit de Belgische delegatie tijdens de vele netwerkmomenten.

Voor wie is deze missie bedoeld?

De economische missie staat open voor ondernemingen uit alle sectoren. Er zal wel een focus zijn op een aantal sleutelsectoren zoals:

 • Duurzaamheid en Bio-economie (met inbegrip van industriële biotechnologie, duurzame landbouw, bio-energie, biobased producten)
 • ClimateTech en hernieuwbare energie waaronder Offshore wind, Waterstof, Waste-to-energy
 • Decarbonisatie van havens; Ontwikkeling van havens en waterwegen
 • Gaming & entertainment
 • Life sciences
 • Lucht- en ruimtevaart
 • Voeding
 • Logistiek
 • Digitale technologieën en FinTech.

Flanders Investment & Trade plant specifieke seminaries rond bio-economie, offshore wind, waterstof, decarbonisatie van havens, alsook gaming.

Waarom Brazilië

Met zijn ruim 200 miljoen inwoners is Brazilië de 9e grootste economie van de wereld en de belangrijkste afzetmarkt van Vlaanderen in Latijns-Amerika. Het land heeft onmiskenbare troeven zoals overvloedige natuurlijke rijkdommen waaronder kritieke materialen en landbouwgrondstoffen, in combinatie met een gediversifieerde industrie, een moderne diensteneconomie en een groot potentieel op het vlak van hernieuwbare energie. Brazilië is bovendien een stabiele markt in vergelijking met veel andere landen in de regio. Onder de regering Lula wordt trouwens een ambitieuze economische agenda uitgerold met een historische belastinghervorming en een ambitieus meerjareninvesteringsplan om de groei te versnellen. De jongste jaren heeft het land ook belangrijke vorderingen gemaakt op het vlak van ‘ease of doing business’.

Meer info?

Bent u actief in de voedings- of gaming sector, dan kan u ook deelnemen aan één van de voorbereidende webinars die Flanders Investment & Trade organiseert in de maand mei:

Interesse?

De inschrijvingen zijn nog niet opgestart.

Meld alvast uw interesse. Wij brengen u dan op de hoogte zodra inschrijven mogelijk is.