U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Horeca en toerisme’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Op 1 januari 2023 gingen in Italië, in lijn met andere EU-landen, de nieuwe regels met betrekking tot de verplichte etikettering van verpakkingen en verpakkingsafval, de zogenaamde 'milieu-etikettering', in voege. Het doel van de nieuwe regels is om het sorteren van afval bij consumentengoederen voor professionals en consumenten te vereenvoudigen. Boetes voor niet-naleving kunnen oplopen tot 40.000 euro. 

Deze paper richt zich tot Vlaamse bedrijven die de Luxemburgse markt willen verkennen en voordeel willen halen uit de mogelijkheden die dit land te bieden heeft. Laat de informatie in deze paper u inspireren bij het zakendoen in Luxemburg!

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Vinisteria, een Litouwse wijnimporteur en -distributeur, zoekt samenwerkingsmogelijkheden met wijnproducenten die gespecialiseerd zijn in de productie van biologische en biodynamische wijnen. 

Nieuws

De beurs SIRHA behoeft weinig introductie bij bedrijven die toeleveren aan de voedings- en horecasector. In maart 2024 vindt een nieuwe editie plaats van SIRHA Budapest, een belangrijk event voor wie de Centraal-Europese markten wil bewerken. 

Op 22 en 23 november 2023 vindt in Maputo, Mozambique, het eerste EU-Mozambique Business Forum plaats. Ter voorbereiding van het forum, wordt een survey verspreid waar bedrijven kunnen aangeven wat de uitdagingen zijn rond exporteren naar Mozambique. Met de antwoorden zal rekening worden gehouden voor de opmaak van het programma.