U bent hier

Marktstudies

Veel Vlaamse bedrijven ontdekken het potentieel van de Zwitserse markt voor de uitvoer van hun producten en diensten. Wat dat laatste betreft, geldt er bij het uitvoeren van werken in Zwitserland een vrij complexe regelgeving. Deze studie geeft u een overzicht van de reglementering hieromtrent.

Hoe ziet de markt voor e-commerce eruit in Noorwegen? Wie zijn de belangrijkste spelers? Lees het in de studie van ons kantoor in Oslo.

Aan de hand van ambitieuze roadmaps, transformatieplannen en projecten maakt het conservatieve koninkrijk werk van economische diversificatie. De entertainmentsector krijgt hierbij bijzondere aandacht. Verwacht wordt dat de geplande miljardeninvestering van de Saudische overheid ook belangrijke opportuniteiten voor ondernemers met zich zal meebrengen.

Italië is een belangrijke speler in internationale cruisevakanties. Het voorbije jaar kende het land een toename van passagiers in zijn cruisehavens en een stijging van de scheepsaanlopen. Deze studie beschrijft het belang van de Italiaanse cruisesector en de actuele tendensen.

De private out-of-home-consumptie van voeding wint in Duitsland steeds meer aan populariteit. Meer mensen bezoeken regelmatig een restaurant of andere eetgelegenheid buitenshuis, dit ten nadele van het eten thuis aan de eigen keukentafel. Hoe dit de Duitse economie beïnvloedt en welke marktontwikkelingen er nog verwacht worden, leest u in de studie van ons kantoor in Keulen. 

De vooruitzichten voor de horeca en voedingsindustrie in Zuid-Afrika voor de komende vijf jaar zijn positief. Het groeiende aantal reizigers, zowel voor toeristische als zakelijke doeleinden, is hier niet vreemd aan.  

Hoe is de horecasector in Finland georganiseerd? Wie zijn de belangrijkste spelers? Wat zijn de trends? Wat zijn de uitdagingen en de opportuniteiten?

Lees het in de studie van ons kantoor in Helsinki.

Deze marktstudie richt zich op materiaal voor de horecasector. Hieronder valt alles gerelateerd aan hotel-, restaurant-, keuken- en café inrichting. Voeding wordt in deze marktstudie niet behandeld. De studie wil een eerste algemene leidraad zijn voor Vlaamse bedrijven die de Spaanse markt willen betreden.

De paardensector in Finland draait vooral rond het Finse paard en de drafsport. Maar meer en meer is er ook interesse voor de disciplines jumping en dressuur. Ook het paardentoerisme en het paardrijden in het algemeen is aan een opmars bezig.