U bent hier

Zakenkansen in Spanje

Spanje wordt beschouwd als een zeer aantrekkelijk land voor buitenlandse investeerders omwille van zijn competitieve en geïnternationaliseerde economie. De Spaanse economie is zonder meer een interessante opportuniteit voor Vlaamse bedrijven die op zoek zijn naar professionele partnerschappen in het buitenland.

Volgens een nieuwe marktstudie van het Spaanse handelsagentschap ICEX zijn een relevant aantal Spaanse bedrijven toonaangevend in de wereld, wat Vlaamse bedrijven toegang geeft tot een wereldmarkt en de mogelijkheid biedt om samen te werken met Noord-Afrikaanse landen en het Midden-Oosten. Bovendien is Spanje het Europese hoofdkwartier geworden voor Latijns-Amerikaanse multinationale ondernemingen.

Multinationals in Spanje zijn goed voor ongeveer 41% van de totale export van Spanje naar derde markten. De uitvoer met een hoge toegevoegde waarde en technologische inhoud neemt elk jaar toe. Ook Vlaamse bedrijven en kenniscentra, op zoek naar zakelijke kansen in Spanje, kunnen profiteren van de stimuleringsmaatregelen die door de Spaanse overheid worden aangeboden. Zo zijn er onder meer 17 overeenkomsten ter voorkoming van dubbele belasting en ter wederzijdse bescherming en bevordering van investeringen. Meer dan 16.000 buitenlandse bedrijven uit verschillende economische sectoren zijn in Spanje gevestigd.

De marktstudie van ICEX bevat de belangrijkste statistische gegevens over het ondernemingsklimaat van het land, informatie over markttoegang, indicatoren van de economische situatie, het ondernemingsklimaat en kansen waarmee Vlaamse bedrijven rekening kunnen houden wanneer zij op zoek zijn naar zakelijke kansen in Spanje.

28 april 2021

Bijkomende informatie