U bent hier

Xenia 2019 - Athene

Xenia is een topevent, exclusief gericht op hoteliers en professionals in de hotelsector. Dit jaar ging het event door van 28-30 november.

Professionals van hotels en kleine bedrijven hadden de mogelijkheid om in contact te komen met toonaangevende bedrijven in hotelapparatuur, technologische oplossingen en onlineservices, evenals bedrijven die gespecialiseerd zijn in bouw, renovatie, energiebesparing, de voedingsindustrie, enz.

De hoofdcategorieën van de beurs waren:  
- Bouw
- Decoratie
- Energie
- Automatisering
- Hotelapparatuur
- Keukenapparatuur en machines
- Voeding en dranken
- Digitale technologie

De tentoonstelling fungeert als een belangrijk innovatie- en ontwikkelingsplatform voor de horeca via gespecialiseerde speciale evenementen (seminaries, masterclasses, open discussies). 

Voorbeelden van dergelijke evenementen op de beurs waren o.m.:

Hotel Megatrends
Vijf gerenommeerde architecten en ontwerpers presenteerden respectievelijk vijf innovatieve hostingconcepten op een oppervlakte van 355m², waarbij architectuur en design centraal staan ​​als sleutelinstrumenten voor het creëren van een onvergetelijk kader en sfeer. Nog een jaar lang werd het project uitgevoerd met de substantiële bijdrage van Xenia-exposanten, want in het geval van echte projecten zijn het de meubel-, decoratie- en bouwbedrijven die de uiteindelijke vorm geven aan een idee of ontwerp.

Digi Hotel
Gedurende 3 dagen kwam een panel met in totaal 60 sprekers de nieuwste trends in o.a. sociale media analyseren en bespreken: hoe kan sociale media door goed beheer potentiële klanten aantrekken en de reputatie en erkenning van een hotel vergroten. 

International Hosting Forum
Voor het derde jaar op rij werd het International Hosting Forum door het Foreign Affairs Forum georganiseerd, over de trends die de toekomst van de hospitalitysector in Griekenland bepalen.

Over het algemeen lieten de beoordelingen van de parallelle evenementen een uitstekende score zien, Xenia komt terug in november 2020.

9 december 2019