U bent hier

Webinar: Jamaica als logistiek knooppunt en interessante investeringslokatie in Latijns-Amerika

Dankzij zijn strategische locatie en goede vervoersconnectiviteit wil Jamaica zich internationaal positioneren als interessant logistiek handelsknooppunt binnen Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied en op die manier investeringen aantrekken. Wil u meer vernemen over de troeven die Jamaica op dat vlak te bieden heeft en over de Speciale Economische Zones die het heeft opgericht, neem dan deel aan het webinar op maandag 6 december om 16u CET. Het event wordt georganiseerd door de Ambassade van Jamaica in België, in samenwerking met de Jamaica Special Economic Zone Authority (JSEZA) en Jamaica's Trade and Investment Promotion Agency JAMPRO.

“Global Logistics Hub Initiative”

De regering van Jamaica lanceerde het “Global Logistics Hub Initiative” om in te zetten op de uitbouw van zijn internationale overslag- en logistieke hubfunctie binnen de regio. Jamaica heeft al een zeer levendige scheepvaartindustrie, Kingston Harbour is de 7e grootste natuurlijke haven ter wereld en er zijn al haven- en luchthavenuitbreidingsprojecten met bijhorende logistieke faciliteiten aan de gang. Maar Jamaica wil vooral een rol spelen in de wereldwijde toeleveringsketen, waarbij het bedrijven economische voordelen kan geven in zowel de herkomst- als de bestemmingslanden. In dat verband heeft Jamaica Speciale Economische Zones (SEZ's) geïmplementeerd waar bedrijven hun economische activiteiten op een eenvoudige en efficiënte manier kunnen ontplooien tegen interessante voorwaarden. Uit analyses blijkt dat de volgende sectoren het meest baat kunnen hebben met het opzetten van activiteiten in Jamaica:

Programma webinar

Op het webinar krijgt u als buitenlands bedrijf een beknopt overzicht van de voordelen van de Speciale Economische Zones en van het goede zakenklimaat in Jamaica. Volgende sprekers zullen een toelichting geven: 

  • Ricardo Munro, Manager Public Private Partnerships & Privatisering bij de Development Bank of Jamaica
  • Don Gitten, Manager Logistiek, Energie & Infrastructuur bij JAMPRO
  • Laurence Jones, Manager Europa bij JAMPRO.

Mevr. Symone Betton-Nayo, Ambassadeur van Jamaica in België, zal de sessie modereren.

Inschrijven kan via volgende link. Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail met de deelnamelink.

Voor meer informatie kan u terecht bij Sheldon Barnes, Counsellor op de Ambassade van Jamaica in Brussel: T +32 2 234 69 64 - email: counsellor@jamaica-brussels.be.

Meer weten over Jamaica?
17 november 2021