U bent hier

Voedingstechnologiebeurs CibusTec heeft een nieuw internationaal karakter

De productie van machines voor de voedingssector is een van de topsectoren van de Italiaanse mechanische industrie; met meer dan 2.100 actieve bedrijven en 61.000 werknemers genereerde de sector een omzet van 15,7 miljard euro in 2022. Vergeleken met 2019 groeide de omzet met +7,6%, terwijl het personeelsbestand met +11,7% toenam.

Deze cijfers zijn bevestigd door de succesvolle 53° editie van CibusTec, de internationale beurs voor de voedingstechnologie, die in Parma van 24 tot 27 oktober 2023 plaatsvond. In dezelfde periode werd ook een andere grote beurs georganiseerd (iba te Munchen), en toch wist CibusTec een breed en internationaal publiek aan te trekken.

Sinds 2015 is CibusTec beheerd door Koeln Parma Exhibitions, een joint venture tussen Fiere di Parma en Koelnmesse GmbH. "Door gebruik te maken van het netwerk van twintig gevestigde Food & Foodtec-evenementen die in het portfolio van Koelnmesse zijn, konden we het aantal buitenlandse exposanten en bezoekers uit internationale markten verhogen" aldus Thomas Rosolia, voorzitter Koeln Parma Exhibitions. "De cijfers spreken voor zich: sinds de editie van 2016 heeft CibusTec een duidelijk sterker internationaal karakter: bezoekers +24% en exposanten +59%. We hebben dus een gemeenschap gecreëerd tussen Cibus en CibusTec, Anuga en Anuga FoodTec die een uniek zakelijk platform vormt."

Vlaanderen was sterk vertegenwoordigd op de beurs, met een tiental bedrijven aanwezig met een eigen stand of via hun Italiaanse partners. We raden aan om de komende editie van CibusTec, gepland voor oktober 2026, zeker nu al op uw kalender te zetten.

30 oktober 2023