U bent hier

Voedingsbeurs SALIMA - Brno

De voedingsbeurs Salima liep samen met 6 andere gespecialiseerde beurzen, allen gewijd aan voeding, verpakking en printing. De overige beurzen waren: SALIMATECH, MBK, INTECO, VINEX, EMBAXPRINT en Festival van Smaken.

Salima, de tweejaarlijkse internationale voedingsbeurs in Brno, vierde in 2018 de 31ste editie in haar bestaan. Het is de enige algemene voedingsbeurs die in Tsjechië plaats vindt. Jaarlijks zijn er ook nog kleinere beurzen die specifiek over iets handelen bv. HORECA ‘For Gastro’ of wijn bv. ‘Vino a delikatesy’. Doch deze hebben een veel kleinere traditie en impact.

SALIMA liep samen met 6 andere complementaire doelgroepen. Enerzijds zijn er de voedingsproducenten en producenten van voedingstechnologieën (Salima), verder spitst MBK Bakery zich toe op milling & confectionery, Inteco is gericht op hoteliers en hospitality trade, en Vinex mikt op de wijnproductie.

Daarnaast was er ook nog EMBAXPRINT. Deze beurs is gespecialiseerd in packaging en packaging technologies en brengt voorbeelden van high technology en nieuwe ontwikkelingen samen. Embaxprint richt zich tot professionele bezoekers uit de automobiel-, engineering-, elektrotechnische, constructie-, farmaceutische, voedings- en cosmetica-industrie.

'Festival van Smaken' bood een perfecte ervaring voor alle liefhebbers van lekker eten en drinken. Het grootste deel was het festival van microbrouwerijen.

Tijdens de beurs waren er conferenties, seminaries, discussieforums, workshops en wedstrijden.

Verschillende Vlaamse exposanten, die ook reeds deelnamen aan voorgaande edities, vonden het nog steeds de moeite om er, samen met hun lokale partner, te staan. De beurs is interessant als bezoeker uit Vlaanderen om te kijken welke bedrijven zich met welke producten op de Tsjechische markt profileren. Men kan de beurs eventueel gebruiken als ontmoetingsplaats met bestaande contacten.

19 april 2018