U bent hier

Voedingsbeurs Alimpex in Praag

Alimpex is een grote speler op de Tsjechische voedingsmarkt. Het bedrijf heeft verschillende eigen merken. Sommige worden in eigen beheer geproduceerd (o.a. in Vlaanderen). Voor andere doen ze een beroep op de private label markt. Het bedrijf treedt ook op als vertegenwoordiger voor enkele grotere en kleinere merken. De firma beschikt over een eigen distributienetwerk en zorgt zelf voor zijn transport.

De beurs is louter gericht op professionals, aangezien deelname en bezoek enkel kan op uitnodiging van Alimpex. Het professioneel publiek wordt op afspraak rondgeleid. Bezoekers zijn o.a. de aankopers en traders van grote ketens als Tesco, Makro, Kaufland, Ahold, Globus, Norma en Rewe, maar ook meer lokale ketens en individuele winkels uit Tsjechië en Slovakije zijn aanwezig. Daarnaast komen ook institutionele bezoekers (scholen, hospitalen, kinderopvang en ouderentehuizen e.d.), hotels, restaurants en cateringbedrijven langs.

De Alimpex-beurs groeit jaar na jaar. Hier krijgt de bezoeker een zeer mooi overzicht van wat er op Tsjechische markt wordt aangeboden. Ze heeft (zeker op professioneel vlak) de tweejaarlijkse voedingsbeurs Salima voorbijgestoken. Salima is de laatste jaren meer en meer een soort 'jaarbeurs' geworden voor het grote publiek.

11 mei 2016