U bent hier

VINEXPO Bordeaux – De wereldbeurs voor wijn en sterke dranken

Vinexpo vindt tweejaarlijks plaats in Bordeaux en heeft ook edities in onder andere Hong Kong en New York. De Vinexpo is the place to be voor iedereen uit de wijn- en sterke drankensector. Naast de grote vakbeurs worden er ook vele B2B’s georganiseerd.

Maar liefst 2300 exposanten uit niet minder dan 40 landen presenteren hun producten aan de professionele bezoekers. Deze 19e editie werd bezocht door ongeveer 46.000 bezoekers uit alle uithoeken van de wereld. Dit zijn voornamelijk invoerders, groothandelaars en aankoopdirecteuren. 

De beursorganisatie stelt zich als doel om de belangrijkste personen binnen de E-commerce, retail, grootdistributie en horeca bij elkaar te brengen en heeft daarom de 200 grootste internationale aankopers ter wereld uitgenodigd.

Naast de grote Franse châteaux, wijnhuizen en -regio’s, exposeren er ook veel buitenlandse producenten. Bij deze 19e editie stond Spanje centraal met een groot landenpaviljoen, maar ook Italië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten waren goed vertegenwoordigd. Vinexpo is een absolute aanrader voor Vlaamse producenten van sterke dranken. Een gedeelte van de beurs is namelijk gereserveerd voor producenten van andere alcoholische dranken, zoals gin en wodka. We noteerden twee Vlaamse exposanten op deze editie. Vlaamse exposanten die technische producten aanbieden kunnen terecht op de vakbeurzen VINITECH-SIFEL (www.vinitech-sifel.com) en SITEVI (www.sitevi.com).

De wijnbouw is (na de luchtvaartindustrie) de tweede grootste exporterende sector in Frankrijk. De belangrijkste klanten zijn de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en China.

Frankrijk telt ongeveer 750.000 hectares aan wijnvelden. 30% van de totale wijnproductie is bestemd voor de export, wat Frankrijk de grootste wijnexporteur ter wereld maakt, op basis van omzetcijfer: 7,9 miljard euro in 2016, ofwel 1,6 miljard flessen. Dit is echter 0,8% minder dan het voorgaande jaar.

Meer marktinformatie vindt u op de website van de FEVS (Fédération des Exportations de Vins et Spiritueux en France: www.fevs.com).  

Meer informatie over VINEXPO: www.vinexpobordeaux.com   

Contactgegevens organisator:

2 cours du XXX juillet
33074 Bordeaux Cedex
+33 5 56 56 00 22          
info@vinexpo.com

Exposantenlijst 2017: www.vinexpobordeaux.com/exhibitors-list/

23 juni 2017