U bent hier

In Vilnius en Kaunas staat de bouw van openbare logistieke centra gepland

De Litouwse regering besliste onlangs om de geplande publieke logistieke centra in Vilnius en Kaunas te erkennen als projecten die van strategische betekenis zijn voor de staat. De uitvoering wordt toevertrouwd aan Lithuanian Railways Ltd.
"De openbare logistieke centra in Vilnius en Kaunas zijn projecten van strategisch belang. We hopen dat hun oprichting zal helpen om buitenlandse investeerders aan te trekken en dat ze zullen zorgen voor een goede interactie van verschillende soorten vervoer in de Europese transportcorridors, " aldus Rokas Masiulis, minister van Transport en Communicatie.

Het is de bedoeling om een openbaar logistiek centrum van Vilnius te ontwikkelen op de Vaidotai-werf. Er wordt verwacht dat bij de uitvoering van het project minstens 250 nieuwe werkplekken worden gecreëerd. Het grondgebied van het openbare logistieke centrum van Vilnius beslaat bijna 26 ha. Er worden logistieke, warehousing- en productieactiviteiten gepland. De investeringswaarde van het project bedraagt 22 miljoen euro.

Het logistieke centrum van Kaunas zal worden aangelegd aan het knooppunt Palemonas en 12 ha omvatten. De investeringswaarde van het project zal 10 miljoen euro bedragen, goed voor zo'n 100 jobs.

De bouwwerkzaamheden van het openbaar logistiek centrum in Vilnius zouden tegen 2030 voltooid moeten zijn, en in Kaunas tegen 2026, samen met het einde van de implementatie van de Europese standaardspoorlijn "Rail Baltica". Meer informatie vindt u hier.

27 februari 2019