U bent hier

VicenzaOro 2023, een historische editie!

VicenzaOro is nog steeds het internationale referentie-event voor goud en juwelen. Producenten, merken, aankopers, journalisten, opiniemakers en trendsetters uit de hele wereld ontdekken in première de tendensen en nieuwigheden en worden door dit event geïnspireerd.
​Deze editie werd echter de meest succesvolle editie ooit in het 70-jarige bestaan van de beurs! Er waren meer dan 1.300 merken, 11,5 % meer bezoekers dan de laatste editie voor de pandemie in januari 2020 en een verdubbeling van het aantal internationale aankopers (meer dan 400).

Internationaler kan het niet! 60% van de bezoekers komt uit het buitenland, nl. uit niet minder dan 136 verschillende landen (Europa 54,5%, Midden-Oosten 9,5%, Azië 9%, Turkije 9%, Noord-Amerika 7,2%, Latijns-Amerika 4,7%).

De landen die het meest vertegenwoordigd zijn, zijn Turkije, Griekenland, Duitsland, Spanje en UK.
Ook de randbeurs T.Gold, beurs voor de machines en toebehoren voor de goudbewerking, kende een stijging van de tentoonsstellingsoppervlakte van 10%.

De Italiaanse export viert hoogtij in deze sector. De export is gestegen met 27,2% tussen januari en september 2022 (cijfers van Federorafi).

De Hoge Raad voor Diamant deed tijdens dit salon de uitreiking van de 18de editie van zijn Design Award tijdens een grote juwelenshow. De prijzen werden uitgereikt in 3 categorieën: diamanten, juwelen en accessoires met als thema: 'Peace, it starts with you'!
Deze award is een platform dat wereldwijd succes kent bij de jonge designers die zich in de wereld van de juwelen wensen te bevestigen, door de creatie van een eigen juwelenlijn of door hun eigen carrière te starten bij een groot merk. Verschillende grote sponsors namen hieraan deel,

VicenzaOro is en blijft, nu meer dan ooit na het wegvallen van het internationale juwelensalon in Bazel, het internationale referentiesalon op wereldniveau in de juwelensector en diens toebehoren.

Volgende editie in Vicenza heeft plaats van 8 t.e.m. 12 september 2023.

27 januari 2023