U bent hier

Uitnodiging voor deelname aan de “Airport National Meeting” in Brazilië

In het kader van de 10de verjaardag van de toewijzing van de eerste luchthavenconcessie in Brazilië, organiseert de Nationale Organisatie van Luchthavenoperatoren (ANEAA) de grootste bijeenkomst van de Braziliaanse luchthavenindustrie. Het event gaat door van maandag 29/11 tot donderdag 2/12 in hybride formaat en biedt een unieke kans om kennis te maken met de mogelijkheden van de luchtvaartsector in Brazilië. 

Sinds 2011 zijn er al 44 Braziliaanse luchthavens in concessie gegeven, met een duidelijk overwicht aan Europese bedrijven bij de concessiehouders (Fraport, Vinci, Aen,...). Samen vertegenwoordigen deze projecten ongeveer R$ 25 miljard aan investeringen tussen 2011 en 2021 (of zo’n EUR 4 miljard aan de huidige wisselkoers). Algemeen genomen wordt de strategie van luchthavenconcessies beschouwd als een groot succes; ze bracht een enorme investeringsgolf teweeg in de (vaak verouderde) Braziliaanse luchthaveninfrastructuur. Ook voor 2022 zijn er veilingen voorzien voor nog eens 16 luchthavens. 

Meer info over het event en de concessies kan u terugvinden in het document als bijlage of via de website van het event, via dewelke u zich ook kan registreren:
Airport National Meeting –  www.airportnm.com.

24 november 2021

Bijkomende informatie

Airport National Meeting.pdf (PDF – 2 MB)