U bent hier

TWI Hellas Innovation Summit - Athene

De eerste conferentie over innovatie georganiseerd door het TWI Innovation Network vond plaats in Athene en was gericht op technologische innovatie en projectsamenwerking. De innovatiegemeenschap in heel Europa was erbij betrokken en verbonden door een reeks inspirerende sprekers uit de industrie, de EC en nationale contactpunten. Ze faciliteerde sessies over Horizon H2020 onderwerpen, 1-2-1 innovatieklinieken om technologische concepten te bespreken met innovatiespecialisten en vele andere voorbeelden van succesvolle samenwerkingsprojecten.

Het doel van deze conferentie was om een duidelijk beeld te geven van zowel het financieringslandschap van op technologie gebaseerde projecten, als van de processen die gepaard gaan met gezamenlijke inzendingen. Tijdens de pauzes was er ook de gelegenheid om te netwerken met potentiële technologiepartners en collega's van TWI's Innovation Centres en Technology Innovation Management teams te ontmoeten. Meer informatie vindt u hier.

TWI Innovation Network is een van Europa's grootste, onafhankelijke, niet-commerciële, op lidmaatschap gebaseerde onderzoek- en technologieorganisaties. Het is opgericht in 1946 in Cambridge, Verenigd Koninkrijk en heeft nu internationale vestigingen in Griekenland, Zuidoost-Azië, India, het Midden-Oosten, Centraal-Azië en de VS. TWI heeft een multidisciplinaire groep van specialisten, consultants, ingenieurs, wetenschappers, onderzoekers en technici in dienst die toegewijd zijn om engineering, materialen, beheer van de structurele integriteit en verbindingstechnieken in de 21e eeuw te brengen. TWI richt zich op het overbruggen van de kloof tussen onderzoek en industrie en promoot de nieuwste benaderingen na de digitale revolutie in de industrie.

Via het Innovatienetwerk beschikt TWI over een aantal innovatiecentra en op technologie gebaseerde programma's als onderdeel van een groot aantal innovatieactiviteiten. Innovatiecentra zijn gezamenlijke samenwerkingsverbanden tussen TWI en de academische wereld op het gebied van industrie-onderzoek. Bij technologische versnellingsprogramma's werkt TWI samen met KMO en TWI Industrial Members om innovatieve concepten te commercialiseren. Private Technology Partnerships zijn langetermijnrelaties met technologieorganisaties om nieuwe oplossingen te ontwikkelen en industriële uitdagingen voor toekomstige behoeften aan te gaan. In combinatie vormen deze een open innovatie-ecosysteem met een transformatief sociaal-economisch effect.

TWI Hellas – het Griekse kantoor in Athene sinds 2018 - richt zich op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en intelligente automatisering, waarbij gegevenswetenschap, robottechnologie en software/hardware-integratie worden samengebracht om intelligente, flexibele en autonome systemen te creëren. Ze werken samen met bedrijven aan ontwerpontwikkeling en engineering tot en met exploitatie en onderhoud en bieden strategisch advies, korte- of langetermijnprojecten, incubatie en interne programma's aan. Het begeleidt het innovatieproces in verschillende sectoren zoals luchtvaart, automobielindustrie, medische sector, olie en gas, energie en scheepsbouw. Meer informatie vindt u hier.

12 november 2019