U bent hier

Tuttofood 2019 - Milaan

Deze editie kon rekenen op de aanwezigheid van 2.900 exposanten, afkomstig uit 43 landen, waaronder Spanje, het V.K. Frankrijk, Duitsland, Portugal, Griekenland, Thailand, de V.S., Peru, Mexico, India, Turkije en China. De belangrijkste landenpaviljoenen waren die van Spanje, Griekenland en China. De beurs werd bezocht door maar liefst 82.551 professionals uit 143 landen.

De meer dan 250 events zoals seminaries, showcookings en workshops o.a. over blockchain, retaildiensten, food intelligence, superfood, … werden druk bezocht.

Fiera Milano had i.s.m. ITA-Italian Trade Agency voor deze editie opnieuw een groot aantal Italiaanse en internationale aankopers naar de beurs uitgenodigd. Via het business platform ‘MyMatching’ werden vooraf al veel businessmeetings vastgelegd. De organisatie van deze meetings lag bij Finlombarda, partner van Simpler dat de diensten van het EEN-Enterprise Europe Network aanbiedt in de regio's Lombardije en Emilia-Romagna.

Het salon was onderverdeeld in volgende sectoren:

  • In paviljoenen 1, 3, 5 en 7 bevonden zich: Tuttopasta, Tuttobakery, Tuttogrocery, Tuttodeli, Tuttooil, Tuttoregional, Tuttoworld en Tuttogreen/Tuttohealth.
  • In paviljoen 1 en 3 vond eveneens Fruit Innovation plaats. Deze beurs in de beurs die bedrijven uit de groenten- en fruitsector samenbracht, was echter niet goed aangeduid en de deelnemende bedrijven waren niet goed herkenbaar door de tussenliggende stands waar andere producten werden aangeboden.
  • In paviljoen 2 waren Tuttowine, Tuttoseafood en Tuttofrozen ondergebracht.
  • Paviljoen 4 was voorbehouden aan de exposanten van de sectoren Tuttosweet en Tuttodrink.
  • Paviljoen 6 behoorde toe aan Tuttomeat.
  • In paviljoen 10 vond men de exposanten van de zuivelsector, nl. Tuttodairy evenals deze van Tuttodigital.

Alle ontmoette bedrijven waren tevreden over de opkomst van de professionele internationale en Italiaanse bezoekers. Enkele bedrijven uit de vissector vonden het echter spijtig dat het salon doorging op dezelfde dagen als Seafood in Brussel.

Volgende editie: Fieramilano Rho van 17 t.e.m. 20 mei 2021.

10 mei 2019