U bent hier

Trans-Atlantische innovatiereis met het EIC Soft Landing-programma i.s.m. Plug & Play

Het European Innovation Council (EIC) bundelt de krachten met Plug and Play, 's werelds grootste startup-accelerator en innovatieplatform, en biedt aan EIC-awardees (KMO's en startups) de exclusieve kans om ondergedompeld te worden in het Amerikaanse ecosysteem via het Soft Landing-programma.

Dit unieke programma omvat een accelleration week van 4 tot 8 december 2023 in het hoofdkantoor van Plug and Play in Silicon Valley en San Francisco, het epicentrum van innovatie.

Het EIC zal in samenwerking met Plug and Play, met een netwerk van meer dan 70.000 startups, de deuren naar de Amerikaanse markt openen via een samengesteld programma dat expertise, connecties en ervaring combineert. Onder leiding van gerenommeerde professionals zullen de geselecteerde ondernemingen deelnemen aan een transformerende ervaring met ondermeer boeiende workshops, mentoringsessies, netwerkevenementen, een deelname aan het prestigieuze Winter Summit van Plug and Play, evenals bezoeken aan techreuzen zoals Google, Nvidia, Autodesk, Meta, met een onwankelbare focus op cleantech-innovatie.

Waarom deelnemen?

De geselecteerde EIC-KMO's en startups die deelnemen aan het programma in Silicon Valley krijgen toegang tot waardevolle mentoringsessies voor een holistische groei, op maat gemaakte workshops om hun individuele benadering van de Amerikaanse markt te verfijnen en deskundige professionele begeleiding.

Daarnaast biedt de ervaring in Silicon Valley aan deze bedrijven de kans om deel te nemen aan de Winter Summit van Plug and Play, een knooppunt voor innovatie. Hier kunnen er rechtstreeks contacten gelegd worden met potentiële investeerders om groei te stimuleren en mogelijkheden voor commerciële overeenkomsten en partnerschappen te verkennen. Bovendien krijgen deelnemers toegang tot op maat gemaakte zakelijke diensten, waaronder pitchtrainingen en professionele mentoringsdiensten om hun impact te vergroten.

Criteria voor aanmelding en hoe aanmelden

Het programma is op zoek naar KMO's en startups binnen de EIC-gemeenschap die zich met name richten op de cleantechsector.

Per geselecteerde EIC-deelnemer kunnen er twee afgevaardigden deelnemen, waarbij de aanbevolen combinatie bestaat uit een C-level uitvoerend leider en iemand met een focus op verkoop of zakelijke ontwikkeling.

Aanmelden kan op de website door het invullen van het aanvraagformulier. Vul dit volledig in en beantwoord alle vragen zorgvuldig.

De aanvraag zal worden beoordeeld op basis van de volgende criteria:

- Uw plan om de Amerikaanse markt te betreden.
- Het verwachte effect van uw deelname aan het programma.
- De relevantie van uw innovatieve producten en diensten voor de behoeften van de Amerikaanse markt.
- Uw toewijding van financiële en menselijke middelen voor deelname aan het programma.

Begin oktober worden de deelnemers die geselecteerd zijn op de hoogte gebracht. Aanmeldingen zijn open tot 17 september 2023.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de EIC Community Helpdesk of via mail.

14 september 2023