U bent hier

Techtextil, Heimtextil & Interlight 2021 - Moskou

Tussen 14 en 16 september vond de 12e editie van Techtextil, de internationale beurs voor technisch textiel, nonwovens en beschermingskledij, plaats in Moskou. Organisator Messe Frankfurt Rus liet deze editie samenvallen met 2 andere belangrijke events, Heimtextil Russia (interieurtextiel en meubelstoffen) en Interlight Russia. 

Meer dan 100 producenten van techtexproducten, grondstoffen en uitrustingsgoederen voor de sector tekenden present voor het event. De grootste groepen bedrijven kwamen uit Rusland, Duitsland, Frankrijk en Italië, maar ook verschillende Belgische bedrijven zakten af naar Moskou. 

Er werd tijdens de beurs ook een Techtextil Academy georganiseerd waar de nieuwste innovaties inzake smart fashion, smart werkkledij, stedenbouwprojecten en het-huis-van-de-toekomst besproken werden. 

Deelname aan de beurs kan interessant zijn voor bedrijven actief in innovatieve grondstoffen en slimme technologieën voor de techtextsector. Rusland zoekt ook actief samenwerking met buitenlandse onderzoeksinstituten voor de gezamenlijke ontwikkeling van technische oplossingen voor de sector. 

Terzelfder tijd als Techtextil vonden ook Heimtextil en Interlight plaats. Op die laatste beurs komen verlichting, domotica en elektrische en veiligheidssystemen aan bod, terwijl Heimtextil focust op interieurtextiel en stoffen. Beide beurzen richten zich voornamelijk op architecten, ontwerpers, ontwikkelaars en facilitiesintegratoren. 

21 september 2021