U bent hier

Smagua Zaragoza 2017

SMAGUA is in Spanje het belangrijkste uitstalraam voor de nieuwe tendenzen in de water- en milieuindustrie. De beurs, die aan haar drieëntwintigste uitgave toe is, vond plaats in Zaragoza van 7 tot 9 maart 2017.

De berus is gespecialiseerd in waterverwerking en –behandeling, pijpleidingen en opslag, instrumenten, analyse en automatisatie, irrigatie en engineering. Onderzoeksinstellingen en technologische transfercentra komen er eveneens aan hun trekken.

Aan deze editie van de beurs namen meer dan 500 exposanten deel, 60% buitenlanders,  uit de Verenigde Staten en China, maar ook uit Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ook Israël, dat net zoals Spanje, een referentie is op wereldniveau voor wat betreft moderne sproeitechnieken, ontbrak niet op het appel. Sinds vorig jaar neemt ook Peru, als strategisch partner deel aan SMAGUA.

Op minder dan een jaar tijd vond, eveneens in Zaragoza, de beurs FIMA – Feria de Maquinaria Agricola, plaats. Deze beurs overlapt SMAGUA gedeeltelijk aangezien op beide beurzen het onderdeel sproeitechnieken, in de kijker staat. Het was een gewaagde beslissing van de organisatoren om op zo’n korte tijd beide beurzen te programmeren, maar de cijfers gaven hen gelijk. Men noteerde meer dan duizend merken uit 35 landen, 81 technische seminaries en activiteiten die met water en sproeitechnieken te maken hebben en meer dan 55.000 bezoekers uit 47 landen.

Bedrijven die in de sector van het water actief zijn op het Iberisch Schiereiland en er hun activiteiten willen opdrijven doen er nog steeds goed aan op SMAGUA aanwezig te zijn, als exposant of minstens als bezoeker.

Sinds de ondertekening vorig jaar van een samenwerkingsakkoord met de beurs EXPOAGUA Perú, is SMAGUA Zaragoza ook een springplank naar Latijns-Amerika.

SMAGUA is een tweejaarlijkse beurs die opnieuw zal opnieuw plaatsvinden in 2019.

20 maart 2017