U bent hier

SMAGUA 2016 - Zaragoza

SMAGUA is in Spanje het belangrijkste uitstalraam voor de nieuwe tendenzen in de industrie van water en milieu. De beurs, die aan haar tweeëntwintigste uitgave toe is, vond plaats in Zaragoza van 8 tot 11 maart ll.

De opvallend sterke internationale aanwezigheid – 60% van de 780 exposanten zijn buitenlandse firma’s – speelt in op de vraag van vele opkomende markten naar internationale projecten en investeringen in de hele watercyclus. Op Smagua werden die vraag en het hoog technologische aanbod dat in Europa aanwezig is met elkaar in contact gebracht. Niet minder dan 26 technische innovaties voor waterbehandeling en –beheer werden op Smagua voorgesteld.

32.800 bezoekers, 800 meer dan in 2014, cijfers die het herstel lijken aan te kondigen van een beurs die in 2014  meer dan 3.000 bezoekers minder ontving dan twee jaar voordien.

SMAGUA is gespecialiseerd in waterverwerking en –behandeling, pijpleidingen en opslag, instrumenten, analyse en automatisatie, irrigatie en engineering. Onderzoeksinstellingen en technologische transfer centra komen er eveneens aan hun trekken.

In het kader van de beurs organiseerde CREA – Confederación de Empresarios de Aragón – een brokerage event waaraan 11 landen deelnamen en tijdens hetwelk er 300 B2B’s plaatsvonden. Er was ook een volledig programma technische bezoeken.

Bedrijven die in de sector van het water actief zijn op het Iberisch Schiereiland en hun activiteiten hier willen opdrijven doen er nog steeds goed aan op SMAGUA aanwezig te zijn. Maar de beurs heeft niet de uitstraling en draagwijdte om zich als internationale referentie in deze sector te positioneren.

SMAGUA is een tweejaarlijkse beurs maar ze zal in maart 2017 opnieuw plaatsvinden en van dan af telkens tijdens de oneven jaren.

15 maart 2016