U bent hier

Scheepvaart: nieuwe wekelijkse dienst Zeebrugge - Leixoes (Porto)

De Luxemburgse rederij CLdN (Cobelfret) gaat vanaf oktober 2015 het roro-schip 'Adeline' inzetten in een nieuwe wekelijkse dienst die Zeebrugge met Leixoes zal verbinden.

CLdN biedt al langer twee afvaarten per week aan vanaf Rotterdam naar Leixoes en voegt aan zijn Portugese aanbod nu een driehoeksdienst toe, die ook Londen (Purfleet) zal bedienen.

De 'Adeline'  zal elke dinsdag uit Zeebrugge vertrekken naar Leixoes, waar de aankomst op vrijdagochtend om negen uur voorzien is. In de nacht van vrijdag op zaterdag zal de freighter koers zetten naar Londen, waar het roro-schip elke maandag om zes uur 's avonds verwacht wordt. Diezelfde avond vaart het schip dan na het lossen van de Britse lading nog door naar Zeebrugge.

Vlootuitbreidingsplan

Met de bijkomende dienst mikt CLdN op zowel containers als auto's, trailers en andere soorten rollende lading. De rederij had onlangs al de start van nieuwe diensten aangekondigd toen ook het ambitieuze vlootuitbreidingsplan werd bekendgemaakt.

Ook de terminals dienen aangepast te worden aan de grote roro-schepen die in aanbouw zijn. Directeur Anton Las van C.RO Ports in Rotterdam, zei in het Financiële Dagblad dat er alvast € 30 tot 40 miljoen geïnvesteerd zal worden in de terminal van de Cobelfret groep in Rotterdam. C.RO Ports mikt daarbij o.a. op een groter deel van de Duitse auto-export naar het Verenigd Koninkrijk en wil die trafieken van Bremerhaven afsnoepen.

Meer info: Willy De Decker

Promotie Shortsea Shipping Vlaanderen ~ Shortsea Promotion Centre Belgium

Straatsburgdok-Noordkaai 1A  B-2030 Antwerpen

T: + 32 3 20 20 520, F: + 32 3 20 20 524

E: shortsea@shortsea.be   www.shortsea.be

13 oktober 2015