U bent hier

Samoter, Asphaltica, Transpotec - Verona

Samoter en Transpotec zijn twee internationale beurzen die respectievelijk in Verona en Milaan plaatsvinden. Voor dit jaar werd er besloten om de krachten te bundelen en beide beurzen in Verona te houden, met één gezamenlijk inkomkaartje. In een moeilijke periode voor de bouw- en logistieksector, zijn de organisatoren aan de behoeften van de bouwers tegemoetgekomen. Er werd dus één beursevenement georganiseerd met een breder gamma van tentoongestelde producten, maar met gezamenlijke ruimten en toegangen.

Samoter vindt sinds 1964 in Verona plaats en is zonder twijfel de belangrijkste Italiaanse beurs rond grondverzetmachines en hun gebruik voor de bouwsector. Sinds de vorige editie vindt ook Asphaltica, dé Italiaanse beurs voor wegenbouw en bestrating, samen met Samoter in Verona plaats.

Met 780 exposanten uit 25 landen, 10 paviljoenen en 6 externe ruimten (meer dan 84.000 m²) heeft het samengaan van Samoter, Asphaltica en Transpotec een zeer positief resultaat geboekt: ongeveer 84.000 bezoekers hebben de drie beurzen bezocht.

Transpotec heeft 100 top buyers geselecteerd en naar de beurs uitgenodigd. Er werden meer dan 600 B2B-afspraken met de exposanten georganiseerd, en dit is ook een teken van het internationale profiel van het evenement.

Op Transpotec waren al de grote producenten van vrachtauto’s aanwezig, maar er werd ook veel aandacht besteed aan bestelwagens en aanhangers, met verschillende nieuwe voorstellen omtrent het transport onder geleide temperatuur en de aftermarket. In dit verband werden enkele belangrijke bedrijven verenigd in de “Aftermarket Village”, een speciale area gewijd aan producenten van reserveonderdelen en accessoires voor de transportsector.

De organisatoren van het evenement hebben een rijk programma van randactiviteiten samengesteld. De seminaries rond verkeersveiligheid, chauffeursverantwoordelijkheid (Transpotec) en hydrogeologische ontwrichting (Samoter) zijn hier enkele goede voorbeelden van.

Dankzij een samenwerking met ICE, het Italiaanse agentschap voor buitenlandse handel, werden verschillende B2B-afspraken georganiseerd in het kader van Samoter, met 40 operatoren van de grondverzetsector uit Noord-Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Volgens recente schattingen is de Italiaanse import van bouwmachines in 2016 met 27% gestegen in vergelijking met 2015. In het bijzonder is de import uit West-Europese landen met 28,5% gestegen en is nu 569,6 miljoen euro waard.

Samoter, Transpotec en Asphaltica blijven een belangrijk ontmoetingspunt voor bedrijven uit de transport-, logistiek-, bouw- en grondverzetsector. Het beste bewijs hiervan is dat het aantal deelnemers is gestegen, ondanks de wisselvallige situatie van de sectoren en van de Italiaanse economie in het algemeen. Hier kunnen Vlaamse bedrijven de grootste spelers én de belangrijkste kmo’s vinden.

15 maart 2017