U bent hier

POSIDONIA 2018

Van 4 tot en met 8 juni 2018 vond in de Athens Metropolitan Expo de International Shipping Exhibition of Posidonia plaats, die nu al 50 jaar in Athene georganiseerd wordt.

Posidonia is één van de grootste en belangrijkste scheepvaartbeurzen in de wereld. Tweejaarlijks komen bijna 2000 bedrijven uit meer dan 90 landen hun producten en diensten voorstellen aan tienduizenden bezoekers. Naast de vele bedrijven die op individuele basis deelnemen, zijn er ook 22 landenpaviljoenen, waarvan het Chinese opnieuw het grootste is.

Het aantal exposanten uit de IT-sector neemt sterk toe. Meer dan 60 exposanten bieden oplossingen aan de scheepvaartindustrie aan, zoals geautomatiseerde havens en slimme schepen. Dit toont de groeiende integratie van ICT in de scheepvaartindustrie.

De stijgende interesse in Posidonia toont aan dat de scheepsvaartindustrie in Griekenland tal van interessante mogelijkheden biedt. Met de investering van COSCO in de haven van Piraeus en de investering van een Duits/Frans/Russisch consortium in de haven van Thessaloniki worden er belangrijke investeringen gedaan in de sector. Verwacht wordt dat er in de haven van Piraeus alleen al 125.000 jobs bijkomen in de nabije toekomst.

Directe scheepvaartactiviteiten in Griekenland vertegenwoordigen ongeveer 6,5% van het totale bbp. De indirecte scheepvaartactiviteiten leveren eveneens een aanzienlijke bijdrage aan het Griekse bbp.

6 juni 2018