U bent hier

Philippine Business Forum on Green and Digital Technologies

De Filipijnse afdeling Handel en Investering en de Raad van Investeringen, in samenwerking met de EU-ASEAN Business Council, nodigen u uit voor het Filipijnse Business Forum over Green en Digital Technologies op 27 juni!

Het Forum zal de potentie van de Filipijnen als investeringsbestemming en haar toewijding aan energietransitie en digitale transformatie laten zien. De Filipijnse economie kent dit jaar een geschatte groei van 6,3%. Met ambities om de status van een land met middeninkomen te bereiken, moet de energiesector de uitdaging aangaan om zijn volgende groeifase te ondersteunen, vooral in de snel uitbreidende industrieën en om de klimaatdoelstellingen te halen.

Hoewel energietransitie een uitdaging is, brengt het ook nieuwe kansen met zich mee. De Filipijnen zijn op weg om deze uitdaging tegen 2030 aan te pakken: 35% van haar energie zal afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen en zal tegen 2040 toenemen tot de helft. Zonne- en windprojecten zijn succesvol gestart en haar enorme minerale reserves zullen nieuwe sectoren zoals batterijontwikkeling faciliteren. De ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen om energie-intensieve industrieën te ondersteunen is hierbij van belang. Het Forum zal de immense mogelijkheden van de Filipijnen benadrukken.

Hoor succesverhalen, oplossingen en groeiplannen van toonaangevende Filipijnse bedrijven die vooroplopen in innovatie in de groene en digitale technologiesector. Door middel van informatieve presentaties, een interactief panelgesprek en netwerkmogelijkheden zal het Filipijnse Business Forum zinvolle dialoog vergemakkelijken en partnerschap bevorderen tussen belanghebbenden in de Filipijnen, België en Europa.

Meer informatie over dit Forum vindt u hier.

Geïnteresseerden kunnen zich registreren voor deelname via deze link.

12 juni 2023