U bent hier

Persconferentie 'Belgium is Design 2020' - Milaan

Voor de persconferentie stelden de eigenaren van schoenproducent ‘Fratelli Rossetti’ hun exclusieve locatie in Via Montenapoleone ter beschikking. Reden hiertoe was dat ‘Fratelli Rossetti aan twee Brusselse designers, Alain Gilles en Jun Gobron, de mogelijkheid heeft geboden een collectie herenschoenen te ontwerpen.

Het bedrijf staat open voor externe contaminaties, dixit Diego Rossetti, maar het is voor het eerst dat het samenwerkt met ontwerpers die niet uit de sfeer van de schoenwereld komen. Zowel Alain Gilles als Jun Gobron ontwerpen vooral meubels en accessoires.

Alain Gilles heeft een collectie klassieke herenschoenen ontworpen, Jun Gobron een collectie sneakers.

De door beide designers ontworpen creaties zullen vanaf 17 april tot en met zondag 3 mei in de boutique van Fratelli Rossetti tentoongesteld worden. Er werd hen tijdens de persconferentie de gelegenheid geboden hun creaties voor te stellen en hun ideeën en gedachtegang toe te lichten die tot de definitieve ontwerpen hebben geleid.

Giovanna Massoni, curator, stelde het project ‘Belgium is Design – 2020’ in zijn totaliteit voor aan de talrijk aanwezige vakpers.

Tijdens de voorbije jaren organiseerde ‘Belgium is Design’ telkens een tentoonstelling teneinde de producten van Belgische designers in het licht te zetten. Daarenboven werd telkenmale de ‘design map’ opgesteld waar men alle in Milaan aanwezige Belgische ontwerpers tijdens de ‘Design Week’ kon vinden.

Dit jaar opteerde ‘Belgium is Design’ ervoor om ‘alle permanent aanwezige Belgen’ in Milaan, niet enkel actief in de designsector, maar ook in de sectoren van de gastronomie, horeca en dergelijke, in de kijker te zetten door van de jaarlijks opgestelde ‘Belgian Design Map’ hét event te maken.

‘Belgium is Design’ zal in de drukste designwijken van Milaan wegwijzers voorzien naar de verschillende locaties van de ‘Belgian Design Map’ en zal eveneens een digitale communicatiecampagne rond de ‘Belgen in Milaan’ en de ‘Belgian Design Map’ uitwerken.

Na afloop van de persconferentie werd aan alle aanwezige gasten een stijlvolle ‘goodie bag’ geschonken met zowel zoute als zoete lekkernijen’.

18 februari 2020