U bent hier

Parkwind en Intrakat bundelen krachten om offshore windenergie in Griekenland te ontwikkelen

Het Griekse Intrakat en het Belgische Parkwind ondertekenden een overeenkomst voor de gezamenlijke ontwikkeling van offshore windenergie in Griekenland.

Op 21 juni 2022 kondigden Parkwind en Intrakat een officieel partnerschap aan om samen offshore windmogelijkheden in Griekse wateren te ontwikkelen. De twee bedrijven bundelen ervaring op het gebied van offshore-ontwikkeling en diepgaande kennis en brengen complementaire competenties naar voren op het gebied van offshore-ontwikkeling en lokale infrastructuurervaring.

Met het hoofdkantoor in Griekenland en een aanzienlijke internationale aanwezigheid is de Intrakat Group een belangrijk lid van Intracom Holdings, een toonaangevende speler in de bouwsector van het land. Deze Group levert hoogwaardige producten in een geïntegreerde portfolio van activiteiten, waaronder openbare infrastructuurprojecten, PPP's – concessies, RES – milieu- en vastgoedontwikkelingsprojecten.
Intrakat Group, die zijn activiteit in hernieuwbare energie in 2021 aanzienlijk heeft versterkt, heeft momenteel een portefeuille met een totale capaciteit van meer dan 1 GW. Tegelijkertijd breidt Intrakat Group haar activiteit uit naar de elektriciteitsopslagstations met de ontwikkeling van 9 licenties.

Parkwind is een onafhankelijk groen energiebedrijf dat offshore windparken ontwikkelt, financiert en exploiteert. Met vier windparken in operationeel beheer in de Belgische Noordzee en een vijfde die momenteel in Duitsland wordt geïnstalleerd, heeft Parkwind binnenkort meer dan 1 GW aan capaciteit in beheer. Deze overeenkomst past in het kader van de internationale expansiestrategie van Parkwind en een grotere roep voor nog meer offshore windontwikkeling in heel Europa.

François Van Leeuw, co-CEO van Parkwind, merkte op: "Met een partner als Intrakat weten we dat we hebben wat nodig is om Griekenland het beste van offshore windenergie te bieden. Het complementaire karakter van ons partnerschap is de sleutel tot het ontwikkelen van een waardepropositie die offshore windenergie in Griekenland een kickstart kan geven. We zijn dankbaar dat we de kans krijgen om samen te werken in een open en productieve omgeving.”

Petros Souretis, CEO van Intrakat & Loukas Lazarakis, CEO van Inkat Energy, merkten op: "Als onderdeel van de groei- en investeringsstrategie van Intrakat in hernieuwbare energie gaan we naar een belangrijk en extreem dynamisch, strategisch partnerschap met Parkwind, een innovatief bedrijf met een leidende positie op het gebied van offshore windparken. Griekenland zal de komende jaren dit type windparken, wat duidelijk meerdere voordelen heeft, op grote schaal ontwikkelen. Met de kennis en ervaring van zowel Intrakat als Parkwind, streven we ernaar om leiders op dit gebied te worden”.
________________________________________

Over Parkwind
Parkwind is een onafhankelijk groen energiebedrijf dat offshore windparken ontwikkelt, financiert en exploiteert. Met meer dan tien jaar ervaring en 771 MW in operationeel beheer in de Belgische Noordzee, breidt Parkwind momenteel internationaal uit. Met actieve projecten in verschillende stadia van ontwikkeling, zoals Arcadis Ost 1 (DE) of Oriel (IRL), zal Parkwind nog eens 1,1 GW aan capaciteit onder zijn beheer toevoegen.

Toegewijd om groene energie voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te maken door zijn unieke benadering, die de hele waardeketen van offshore windenergie dekt, heeft Parkwind zich gevestigd als een betrouwbare en concurrerende partner voor gemeenschappen, overheden en leveranciers wereldwijd.
Samengesteld uit meer dan 120 professionals die opereren vanuit kantoren in België en Ierland, leidt Parkwind de offshore windenergie-activiteiten van zijn Belgische aandeelhouder Virya, die eigendom is van de Groep Colruyt en Korys. Lees meer op www.parkwind.eu

Over Intrakat
Intrakat is opgericht in 1987 en maakt deel uit van de Intracom Holdings Group. Sinds 2001 is het bedrijf genoteerd in ATHEX en bezit het een 7e graad van het Register van Aannemers van Openbare Werken. In 2005 fuseerde het bedrijf met het metaalconstructiebedrijf Intramet. Intrakat is actief in de bouw van openbare infrastructuurprojecten, PPP's, milieu-, innovatie- en hernieuwbare energieprojecten in Griekenland en in het buitenland, en heeft in de loop van zijn 35-jarige aanwezigheid op de markt, aanzienlijke ervaring, knowhow en uitgebreide specialisatie opgebouwd.

30 juni 2022