U bent hier

Paris Healthcare Week - 2017

Deze jaarlijkse vakbeurs huist in feite 5 beurzen onder één dak:

1. Salon HIT (Health Information Technologie)

  • ICT voor gezondheidssector (patiëntendossiers, telegeneeskunde, communicatiesystemen, oproepsystemen, e-Santé…)

2. HopitalExpo

  • Constructie en architectuur: bouw en inrichting van gezondheidsinstellingen (ziekenhuizen, rusthuizen, instellingen voor gehandicapten)
  • Restauratie: aangepaste voeding en producten voor ziekenhuisrestaurants en maaltijdbedeling
  • Hygiëne, onderhoud van linnen: huur en onderhoud van linnen en hygiëne in het algemeen
  • Inrichting van patiëntenkamers en gemeenschappelijke ruimtes

3. Salon Intermeditech – Medische hulpmiddelen

  • Technisch materiaal: materiaal en uitrusting voor labo’s, spoedgevallen en operatiezalen, anesthesie, reanimatie, medisch beeldmateriaal, sterilisatie, …

4. GerontHandicapExpo

  • Verzorging en accommodatie: aangepast meubilair, technische hulpmiddelen, verplaatsingsmiddelen, …

5. Salon Infirmier – Studiedagen en ateliers voor verpleegkundigen       

Aantal exposanten: 670 / Aantal bezoekers: 30 000 (voornamelijk uit Frankrijk)

Profiel van de bezoekers: aankopers, bestuurders, administratieve kaderleden en technici van ziekenhuizen, hospitalen en rusthuizen. Medisch en paramedisch personeel, vertegenwoordigers van openbare diensten, instellingen en verenigingen.

De organisatie van deze beurs is een initiatief van de Fédération Hospitalière de France, een organisatie die een 1000-tal openbare ziekenhuizen en een 1000-tal medico-sociale instellingen (rusthuizen, instellingen voor gehandicapten, …) groepeert. Deze beurs biedt de fabrikanten en verdelers van medische hulpmiddelen, ICT incluis, een uitstekende gelegenheid om hun producten en diensten bekend te maken bij de aankopers uit de publieke gezondheidssector. Interessante conferenties gedurende de 3 beursdagen.

Opvallend is de belangrijkheid die HIT (ICT) inneemt. Bijna 40% van de exposanten is actief in de I-health sector. Naast communicatiesystemen komt software voor beheer van ziekenhuizen en patiëntendossiers aan bod. Maar ook toepassingen voor telegeneeskunde (Frankrijk staat enorm achter ten opzichte van andere Europese landen) en IoT-devices winnen aan belangrijkheid.

Voor Vlaamse bedrijven die e-health devices of toepassingen wensen bekend te maken in Frankrijk is het nuttig te weten dat op de beurs een E-Village wordt georganiseerd waar zeer kleine ingerichte standjes aangeboden worden aan een redelijke prijs. Ook niet-Franse bedrijven zijn welkom. Info hierover kan u aanvragen bij CATEL (Centre de ressources et d’expertise en e-santé) - www.catel-group.com - e-mail: contact@catel.pro

Deze beurs heeft minder internationale uitstraling als bv. de MEDICA beurs in Duitsland. Maar voor Vlaamse bedrijven die de Franse ziekenhuissector wensen te bewerken is deze beurs een must om enige bekendheid te krijgen of om mogelijke partners te zoeken.

We noteren dat de buitenlandse exposanten voornamelijk aanwezig zijn via hun Franse vestigingen of Franse invoerders.    

Data volgende editie: 29-31 mei 2018

9 juni 2017