U bent hier

ONTOFORCE en Immune Biosolutions ondertekenen samenwerkingsovereenkomst op de SiLS conferentie in Canada

Gent - Sherbrooke, 30 september 2015. Vandaag formaliseren het Belgische ONTOFORCE en het Canadese Immune Biosolutions hun samenwerking met de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tijdens een ceremonie in de Sommet international des Sciences de la vie de Sherbrooke (SiLS), in Canada.

Met deze overeenkomst creëren de twee innovatieve jonge bedrijven, actief in de life sciences industrie, een hefboomeffect voor elkaar, terwijl waardevolle onderzoeksgegevens beschikbaar worden gemaakt aan een bredere groep van bedrijven en onderzoeksinstituten.

Via het partnerschap krijgt Immune Biosolutions toegang tot DISQOVER – het data science zoekplatform ontwikkeld door ONTOFORCE dat unieke, intelligente koppelingen bouwt tussen verschillende databronnen. Immune Biosolutions, een producent van specifieke antilichamen gegenereerd uit kippeneieren, krijgt via DISQOVER een beter inzicht in wetenschappelijke publicaties, patenten en gerelateerde informatie. Zo zal het bedrijf zijn onderzoek en ontwikkeling efficiënter kunnen voeren. In ruil stelt Immune Biosolutions zijn antilichaam database open voor DISQOVER, waardoor deze gegevens toegankelijk worden voor de wereldwijde klantengemeenschap van ONTOFORCE, zowel bedrijven als onderzoeksinstituten.

Hans Constandt, CEO en mede-oprichter van ONTOFORCE: " Vinden wat je zoekt wordt steeds moeilijker: er is niet alleen enorm veel data beschikbaar, er komt er bovendien elke dag meer bij. Met ons semantisch zoekplatform, maken we elk type van data makkelijk doorzoekbaar zodat iedereen data scientist kan worden. Het toevoegen van de databank met antilichaamgegevens van Immune Biosolutions aan ons DISQOVER platform, zal onderzoekers in de life sciences sector in staat stellen nog meer relevante inzichten sneller te vinden. "

Frédéric Leduc, CEO van Immune Biosolutions: "Onderzoek drijft onze industrie vooruit. Toegang tot steeds meer data is dan ook cruciaal. Met DISQOVER krijgen we niet alleen inzage in meer gegevens, het stelt ons ook in staat deze gegevens efficiënter en gebruiksvriendelijker te doorzoeken. Door onze eigen gegevens open te stellen aan andere onderzoekers, hopen we ook dat meer patiënten beter en sneller kunnen worden geholpen. Dat is het ultieme doel van iedereen die actief is in onze life sciences industrie. "

Innoveren zonder grenzen

De basis voor de samenwerking tussen ONTOFORCE en Immune Biosolutions is gelegd in mei 2015, toen beide innovatieve bedrijven elkaar ontmoetten op het Knowledge for Growth congres in Gent. De maanden daarop waren er bijkomende ontmoetingen op conferenties in de VS en deze contacten resulteerden in de formalisering van de samenwerking in Sherbrooke, Canada.

Innovatieve regio’s

Het hoeft niet te verbazen dat ONTOFORCE en Immune Biosolutions elkaar hebben gevonden. De regio’s Vlaanderen en Québec hebben een samenwerkingsverdrag sinds 1989. De samenwerking op het vlak van cultuur, wetenschap, technologie, economie, gezondheid en welzijn werd versterkt door de ondertekening van een concordaat in 2002. In 2013 ondertekenden het Fonds de recherche du Québec (FRQ) en het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) een nieuwe overeenkomst om samenwerkingsverbanden tussen onderzoekers uit Québec en Vlaanderen in de intersectorale gebieden te vergemakkelijken.

Mieke Pynnaert, Vlaams Economisch Vertegenwoordiger in Canada, reageert namens Flanders Investment & Trade zeer enthousiast op deze ondertekening: “Wanneer innovatieve bedrijven en kenniscentra samenwerken, kunnen grootste projecten gerealiseerd worden. Met zoveel onderzoek, ondernemerschap en talent in zowel Québec als Vlaanderen, ben ik ervan overtuigd dat nog meer innovatieve samenwerkingen mogelijk zijn, ook in andere sectoren dan life-sciences.”

ONTOFORCE en Immune Biosolutions danken Flanders Investment and Trade en Sherbrooke Innopole voor hun hulp bij het realiseren van deze samenwerking.

Over ONTOFORCE

ONTOFORCE is een Belgisch bedrijf dat een baanbrekende semantische zoektechnologie ontwikkelt. Zijn gebruiksvriendelijke zoekplatform DISQOVER bouwt unieke intelligente koppelingen tussen gegevensbronnen, zodat iedereen datawetenschapper kan worden.

ONTOFORCE geniet de steun van gereputeerde onderzoeksinstituten zoals iMinds, UCSD (University of California, San Diego), MIT en Harvard Catalyst Group.

Perscontact: José Delameilleure | +32 473 93 83 24 | jose.delameilleure@a-cross.com

Over Immune Biosolutions

Immune Biosolutions is een producent van antilichamen voor de biomedische, biotech en farmaceutische industrie, en voor wetenschappelijke onderzoekslaboratoria. Immune Biosolutions versnelt biomedisch onderzoek en ontwikkeling door de levering van kwalitatieve en innovatieve producten en diensten. Door zeer specifieke antilichamen te winnen uit kippeneieren, kunnen grote hoeveelheden hoogwaardige antilichamen doeltreffender, sneller en op een meer humane manier worden gegenereerd.

Immune Biosolutions is gevestigd in Sherbrooke (Québec, Canada) binnen de faculteit geneeskunde van de Université de Sherbrooke. Daardoor heeft het bedrijf ook gemakkelijk toegang heeft tot state-of-the-art laboratoria en kernfaciliteiten. Het bedrijf is actief lid van de innovatieve gemeenschap van wetenschappelijke onderzoekslaboratoria, onderzoekscentra en tech start-ups.

Perscontact: Frédéric Leduc | +1-855-FIND-IGY ext. 700 | fleduc@ibiosolutions.com

Over Flanders Investment & Trade

Flanders Investment & Trade (FIT) bevordert het internationaal ondernemen in Vlaanderen op een duurzame wijze, als sleutelelement in de sociaal-economische ontwikkeling van onze regio.

FIT doet dat door Vlaamse bedrijven te ondersteunen in hun internationale activiteiten en buitenlandse investeerders naar Vlaanderen te halen. FIT begeleidt, ondersteunt en stimuleert bedrijven bij het internationaal zakendoen. FIT biedt advies en begeleiding op maat. Bedrijven kunnen een beroep doen op zijn netwerken van contacten in binnen- en buitenland. En FIT verstrekt financiële steun en informatie over uiteenlopende financiële incentives.

30 september 2015