U bent hier

Omvangrijke EIB-steun voor Roemenië

De EIB en het EIF kennen € 809 miljoen steun toe aan Roemenië voor projecten in het hoger onderwijs, waterdistributie, energie-efficiëntie en investeringen in de privésector.  

Beide financiële instellingen voorzien samen met Roemeense partners uit de financiële sector € 633 miljoen voor ondersteuning van de privésector. Bedoeling is de toegang tot financiering inclusiever te maken. De fondsen kunnen o.m. gebruikt worden voor investeringen en het vergroten van de leasingcapaciteit voor zowel landbouwbedrijven als productie- en dienstenbedrijven. 

De nieuwe EIB-steun omvat ook € 100 miljoen voor het verder uitbouwen van de capaciteit van warehouses en supply chainoplossingen in het hele land en nieuwe ondersteuningsprogramma's die de toegang tot financiering voor ondernemers en sociaal benadeelde gemeenschappen vergroten. 

De komende maanden zal de EIB bovendien zijn steun afronden voor de bouw van 3 nieuwe ziekenhuizen in Cluj-Napoca, Craiova en Iași.

Meer info vindt u via onderstaande links:

https://www.eib.org/en/press/all/2021-096-eur-809-million-eib-group-support-for-covid-19-resilience-education-water-energy-efficiency-and-private-investment-in-romania 

https://seenews.com/news/eib-to-support-construction-of-3-hospitals-in-romania-infrastructure-projects-in-2021-734948

19 april 2021