U bent hier

Offshore windenergie krijgt sterke boost in VS

Het jaar 2020 belooft voor de Verenigde Staten een opmerkelijke vooruitgang op het vlak van offshore windenergie met zich mee te brengen. Gedurende het eerste kwartaal alleen al, behaalde de bouwactiviteit een recordniveau met ongeveer 24.690MW in aanbouw over heel de VS.

Verschillende staten hopen dan ook om mee te kunnen genieten van deze exponentiële groei. Staten aan de oostkust van de VS bijvoorbeeld, streven ernaar om tegen 2035 meer dan 25GW aan offshore capaciteit te ontwikkelen.

De economische activiteit die wordt gegenereerd door de ontwikkeling van offshore windenergie zou een immense impuls kunnen geven aan de post-corona economie in de VS. Op die manier kan windenergie een belangrijke rol spelen in het economische herstel na COVID-19, en overheden de mogelijkheid geven om infrastructuur te vernieuwen voor een duurzame toekomst. De windindustrie zal niet alleen banen creëren maar ook zuivere en betaalbare stroom voorzien, alsook energiezekerheid bieden voor een duurzaam economisch herstel.

Een stand van zaken leest u in het hierbij te downloaden rapport.

27 augustus 2020

Bijkomende informatie