U bent hier

Oekraïne - openbare aanbestedingen van de Verenigde Naties

Aangezien de meeste inspanningen van de Oekraïense overheid zich momenteel richten op de oorlogsvoering, zijn het de internationale organisaties die de publieke aankopen op het vlak van noodhulp en herstel voor de Oekraïense overheid centraliseren. Instellingen zoals de Wereldbank en de EBRD financieren niet enkel de noodhulp en de wederopbouw van Oekraïne, ze ondersteunen de Oekraïense overheid eveneens bij de organisatie van de projecten en de aankopen die in het kader daarvan plaats vinden. In de huidige fase zijn vooral de Verenigde Naties erg actief en de Wereldbank besteedt momenteel heel wat procurement aan hen uit, in afwachting dat de Oekraïense overheid deze taak zelf weer op zich kan nemen.

Momenteel lopen er bv. aanbestedingen van de FAO (Wereldvoedselorganisatie) voor pluimveevoeding, van UNICEF (hygiënische kits, meubels voor klaslokalen, …) en van UNOPS en UNPD voor diensten, voertuigen, batterijen,... U kan deze raadplegen op de webpagina Procurement Opportunities (ungm.org) (selecteer het land Oekraïne in “more criteria”).

De VN heeft een gecentraliseerd aankoopplatform voor de aankopen van al haar agentschappen: de United Nations General Marketplace (UNGM). Op deze website kan u zich registreren als mogelijk leverancier van de VN, de lopende aanbestedingen consulteren, informatie vinden over de in het verleden afgesloten contracten, ook binnen uw sector, en informatie vinden over het zakendoen met de VN in het algemeen of per agentschap. Na registratie is het ook mogelijk een e-mailalert in te stellen voor bepaalde bestemmingen (bv. Oekraïne) of voor bepaalde goederen en diensten, zodat u de lijst niet elke dag opnieuw hoeft te consulteren..

13 maart 2023