U bent hier

Mobile World Congress 2022 - Barcelona

Dit jaar vond de 17e editie van het Mobile World Congress 2022 (MWC22) plaats van 28 februari tot 3 maart in het conferentiecentrum van Fira Barcelona. Het MWC wordt elk jaar georganiseerd door de GSMA. Zij vertegenwoordigen wereldwijd de mobiele communicatie industrie. Na de annulatie van de editie in 2020 en de beperkte editie in 2021, kon het MWC dit jaar terug in normale omstandigheden plaatsvinden. Het MWC is het grootste en meest invloedrijke mobiele technologie evenement ter wereld waar mobiele operatoren, toestelfabrikanten, technologieleveranciers, verkopers en contenteigenaren samenkomen. Het is dé plaats om te netwerken met topmerken, startups, investeerders en overheidsafgevaardigden.

Gedurende deze vier dagen konden bezoekers van 8u30 tot 19u luisteren naar sprekers van topbedrijven als Vodafone, Huawei, Amazon Web Services, Caixabank, China Mobile etc. Tijdens het MWC vond ook het 4 Years From Now (4YFN) start-up event plaats.

Het thema van dit jaar was “Connectivity Unleashed”, met 6 belangrijke hoofdthema’s:

  • Cloudnet
  • 5G Connect
  • Internet of Everything
  • Fintech
  • Tech Horizon
  • Advancing AI

Mats Granryd, de directeur-generaal van GSMA opende het evenement en benadrukte hierbij het belang van connectiviteit en mobiele technologie. "Het MWC van dit jaar biedt een collectieve gelegenheid om te laten zien hoe het digitale ecosysteem levens transformeert en globale problemen kan aanpakken met behulp van mobiele technologie.” John Hoffman en Mats Granryd, CEO en directeur-generaal van de GSMA, beschreven deze editie achteraf als een groot succes in alle aspecten.

Ook Flanders Investment & Trade was aanwezig op het evenement, samen met Wallonia Export & Investment Agency en hub.brussels. De vertegenwoordigers van de drie Belgische handelsagentschappen waren te vinden bij het Belgisch paviljoen, stand 7G51. Zij ondersteunden de 26 Belgische exposanten en waren beschikbaar om vragen omtrent investeringsmogelijkheden te beantwoorden.

FEITEN EN CIJFERS

Dit jaar waren er meer dan 61.000 bezoekers aanwezig op het MWC en het 4YFN uit 183 landen, waarvan 50% de functie van directeur of hoger had. In totaal werden er zo’n 74.000 connecties gecreëerd via LinkedIn. Daarnaast werd de website van het MWC 652.000 keer bekeken.

Editie 2023 zal eveneens in Barcelona plaatsvinden van 27 februari tot 2 maart 2023.

Meer informatie: https://www.mwcbarcelona.com/

18 maart 2022