U bent hier

Milaan - Beurs MIBA 2023

Van 15 tot 17 november 2023 vond in het beurscomplex Fiera Milano de beurs MIBA 2023 plaats. Deze wordt wereldwijd beschouwd als een toonaangevend evenement rond de beveiligings-, brandbestrijdingswereld en smart buildingssystemen. Aangezien de verscheidendheid aan technologieën bestond de beurs uit vier verschillende kleinere expositiesegmenten onder de afkorting MIBA (Milan International Building Alliance): GEE - Global Elevator Exhibition; Made Expo; Smart Building Expo en SiCUREZZA - International Security & Fire Exhibition. Deze winnende synergie tussen verwante sectoren bood een geïntegreerde en innovatieve visie op oplossingen voor de energie- en digitale transitie van gebouwen en steden.

De opzet van het evenement werd gekenmerkt door een focus op technologische innovatie en geïntegreerde oplossingen en het was ook mogelijk 250 cursussen, workshops en bijeenkomsten bij te wonen die gewijd waren aan verticale inzichten en nieuwe regelgeving, markttrends, toekomstscenario's en innovatieve technologieën. Bovendien was er in het beurscomplex een ruimte speciaal geschikt voor b2b's tussen de aanwezige bedrijven om contacten te leggen en professionele relaties aan te gaan met andere bedrijven actief in de sector.

Dit jaar heeft deze eerste editie van de vier geintegreerde beurzen meer dan 80.000 bezoekers uit 111 verschillende landen aangetrokken - vooral vanuit Europa, maar niet alleen uit Europa. Deze hebben het aanbod van de meer dan 1.350 exposanten hard gewaardeerd. De systeemstrategie achter het MIBA-concept trok ook de aandacht van verschillende buitenlandse vertegenwoordigingen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van internationale handelsrelaties, met name uit Oost-Europa en het Middellandse Zeegebied, interessante afzetmarkten voor de getoonde oplossingen.

Het niveau van de zakelijke ontmoetingen was bijzonder opvallend, dankzij de hoge profilering van de 427 buyers, die naar Milaan kwamen in samenwerking met ITA-ICE Italian Trade Agency. Drie trends kenmerkten het evenement over de hele linie: duurzaamheid, maatwerk en digitalisering van oplossingen.

De volgende editie van MIBA heeft plaats in Fiera Milano van 19 tot 22 november 2025

16 november 2023