U bent hier

MCE 2018 - Milaan

De beurs Mostra Convegno Expocomfort (MCE) te Milaan is een van de prominentste beurzen ter wereld voor de HVAC-sector (verwarmings-, ventilatie- en klimaatbeheersingstechniek). De organisatie bestempelde deze editie als een nog groter succes dan de voorgaande. Zo’n 2400 exposanten uit de hele wereld stelden hun nieuwste producten en diensten tentoon, tegenover 2100 exposanten in 2016. Ook Vlaanderen was goed vertegenwoordigd op de beurs met een tiental ondernemingen.

Samen met het Salone del Mobile, is MCE de beurs die meer paviljoenen in beslag neemt bij het Rho-FieraMilano beurscomplex. Opvallend was het initiatief "THAT’S SMART": een speciale area die een overzicht geeft van de innovatiefste HVAC-bedrijven. Enkele van de applicaties waarop de exposanten van deze area zich richten zijn: Automatisering, smart grids, afstandsbediening en duurzame mobiliteit.

MCE werd bezocht door ongeveer 162.000 bezoekers uit 140 landen (tegenover de 155.000 van twee jaar geleden). Een van de redenen voor het grote aantal bezoekers was het interessante randprogramma met meer dan 100 verschillende workshops, lezingen en demonstraties.

Het kernthema van de 41ste editie van MCE was energie-efficiëntie. In 2017 heeft Italië 6,5 miljard euro geïnvesteerd in deze ontwikkeling, en voor 2020 wordt minstens 8,4 miljoen euro aan investeringen verwacht. Met deze acties hoopt men een energiebesparing te bereiken van 33% bij de retail sector, 8% bij de horeca, 29% in de gezondheidszorg en 55% voor kantoorruimtes. Dit zijn de voorspellingen van Prof. Vittorio Chiesa, voorzitter van het wetenschappelijke comité van MCE.

De volgende editie van MCE is gepland voor maart 2020. Meer informatie kan u op de beurswebsite vinden.

10 april 2018