U bent hier

Marokkaanse douane lanceert nieuwe digitale diensten voor bedrijven en consumenten

De Marokkaanse douane lanceert twee nieuwe gratis digitale diensten voor bedrijven en consumenten: 'Diw@nati' en 'Bayyan Liy@'. 

Diw@nati is een gepersonaliseerd webplatform dat in eerste instantie bedoeld is voor bedrijfsleiders. Het platform wil hen een overzicht geven van hun douaneverrichtingen en hen de mogelijkheid bieden om die dagelijks en in real time te volgen. Op die manier krijgen bedrijven betrouwbare en actuele informatie, kunnen ze anticiperen op potentiële risico's en sneller inspelen op problemen.

Bayyan Ly@ is een gratis mobiele toepassing die bijdraagt aan de bescherming van de consument door hem te informeren over de authenticiteit van bepaalde producten op de markt. Via de camera van een smartphone kan een consument voortaan een QR-code scannen die op de fiscale sticker op de verpakking van eenproduct staat, of hij of zij kan de 8 karakters invoeren die op producten zonder sticker vermeld staan. Via de app kan de authenticiteit van het te koop aangeboden product nagegaan worden. Klopt de informatie niet, dan kan de gebruiker de afwijking(en) melden door middel van een automatische kennisgeving aan de douane.

1 december 2020