U bent hier

Marca 2018 - Een unieke kans om de Italiaanse retailmarkt te betreden

De 14de editie van Marca, de tweede grootste retailbeurs in Europa, biedt u de kans om de buyers en category managers van alle Italiaanse retailketens op één plaats te ontmoeten. 

Al jaren is Marca een onmisbaar evenement voor de Italiaanse retailsector. De beurs, georganiseerd door BolognaFiere en de retailvereniging ADM (Associazione Distribuzione Moderna), vond ook dit jaar in Bologna plaats en mocht op de aanwezigheid en ondersteuning van de grootste spelers van de Italiaanse (en internationale) grootdistributielandschap, zoals Auchan, Carrefour, Coop, Conad, Despar, Iper, Rewe Group, Simply, Unes en PAM rekenen. 

Het is altijd moeilijk om rechtstreeks in contact te komen met de buyers en category managers van de Italiaanse retailgroepen - in dit verband biedt Marca een onmisbare kans voor alle Vlaamse bedrijven die deze markt willen betreden.

Met 656 exposanten en 80 delegaties uit 19 landen, is Marca de tweede belangrijkste retailbeurs in Europa en de cijfers tonen dat het event blijft groeien. Voor de 14de editie van de beurs werden twee extra paviljoenen in beslag genomen in vergelijking met 2017, zodat de expositieruimte groeide tot 35.500 m².

Het internationale karakter van Marca wordt bevestigd en versterkt dankzij de samenwerking met ICE, het agentschap voor de promotie en internationalisering van de Italiaanse ondernemingen, waardoor een flink investeringsprogramma werd uitgevoerd om buitenlandse VIP buyers aan te trekken.

De globale omzet van de Italiaanse private label was in 2017 meer dan 10 miljard euro waard, met positieve gevolgen voor meer dan 50 economische sectoren. Dit betekent dat de marktpenetratie beter en beter wordt, ook dankzij een steeds bredere productengamma dat geheel aan de eisen van de consument voldoet, bijvoorbeeld met bio-producten en speciale oplossingen voor voedingsallergieën.

De bio-sector is ook het onderwerp van één van de verschillende conferenties die tijdens de beurs worden gehouden. Ook de rol van de private label wordt besproken, samen met de toegevoegde waarde van de smart packaging.

17 januari 2018