U bent hier

Maltese Corinthia Hotels Limited plant in 2020 de opening van het eerste 6 sterrenhotel in België

Het Corinthia Grand Hotel Astoria is gelegen in de historische Koningsstraat, op slechts enkele minuten van de op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO genoteerde Grote Markt. Het is de ideale locatie voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers om te genieten van het bruisende stadsleven. Dit monumentale complex, gebouwd in 1909 op verzoek van koning Leopold II, werd vele jaren beschouwd als een van 's werelds beste luxehotels en heeft een aantal illustere gasten verwelkomd in de loop van zijn geschiedenis, waaronder de voormalige Britse premier Sir Winston Churchill en de voormalige Amerikaanse president Dwight Eisenhower.
Corinthia Hotels nam het Astoria in 2016 over en renoveert het momenteel volledig tot het meest toonaangevende luxehotel van de stad. Zodra het is voltooid, zal het 127 kamers en suites omvatten, evenals uitgebreide banket-, eet- en spafaciliteiten.

De roots van IHI gaan terug tot 1962 toen Alfred Pisani en zijn familie een gastronomisch restaurant op Malta openden. De heer Pisani ontwikkelde het restaurant tot een hotel dat in 1968 werd geopend onder de naam Corinthia Palace Hotel Company Limited. Vervolgens groeide de Corinthia-portefeuille aanzienlijk in Malta en internationaal. Om haar eigen hotels te consolideren, het merk Corinthia te beheren en gerelateerde bedrijfsaankopen te ondernemen, werd in 2000 International Hotel Investments p.l.c. opgericht als de beursgenoteerde holding van de Groep.

Corinthia zet zich in om het Grand Hotel Astoria, dat het afgelopen decennium leeg is geweest, in zijn oude glorie te herstellen en de ziel van een Brusselse legende nieuw leven in te blazen. Alfred Pisani, voorzitter van Corinthia, zei: "We hebben een ongeëvenaarde reputatie verworven in de restauratie van historische gebouwen en hun transformatie in luxehotels. Het Corinthia Grand Hotel Astoria zal hierop geen uitzondering vormen.

We willen dit hotel tot het beste maken in Brussel - met dezelfde passie en aandacht voor detail als bij onze hotelprojecten in Londen, Boedapest, Sint-Petersburg en andere grote steden. We hebben het volste vertrouwen in Brussel en zijn er trots op dat we zo'n juweel hebben verworven in het hart van België en Europa."

De restauratie van het Corinthia Hotel Brussels biedt uiteraard zakelijke kansen voor Vlaamse ondernemers. Meer weten? Neem contact op met FIT Rome (rome@fitagency.com ).

14 juni 2018