U bent hier

M.A.D.E. 2017: ontmoetingsplaats voor de private label sector in Frankrijk

De beurs in het kort

  • Plaats: Paris – Porte de Versailles, Hall 7.1
  • Beursorganisator: GL events Exhibitions – BP 223 – 47305 Villeneuve sur Lot Cedex – France – T. +33 5 53 36 78 78
  • Producten: Voedingsproducten voor private label
  • Frequentie: Jaarlijks
  • Data en duur: 28-29 maart 2017 (twee dagen)
  • Karakter: internationale vakbeurs
  • Exposanten: 500
  • Profiel exposanten: fabrikanten
  • FIT-deelname: geen
  • Bezoekers: 4140 bezoekers (+9% in vergelijking met 2016)
  • Profiel bezoekers: grootdistributie/super- en hypermarkten, groothandelaars/cash&carry, exporteurs/importeurs, gespecialiseerde winkels/delicatessenzaken, e-commerce
  • Beurswebsite: http://www.madeparis.com/
  • Exposantenlijst: online beschikbaar
  • Data volgende editie: 20-21 maart 2018

Trends en appreciatie van de beurs

De beurs M.D.D. (Marques de Distribution) bestaat sinds 2001 en is volledig toegewijd aan de private label voedingssector. Dit jaar ging de beurs door onder de nieuwe naam 'M.A.D.E.' en dit om het salon een grotere internationale dimensie te geven. De ambitie van het salon bestaat erin om aankopers, voorschrijvers, gebruikers en productontwikkelaars samen te brengen. Het doelpubliek bestaat o.a. uit de grootdistributie, groothandelaars, uitvoerders, actoren uit de e-commerce, gespecialiseerde winkels, enz.

In 2017 mocht M.A.D.E. zo’n 4140 professionele bezoekers verwelkomen, waarvan 15% uit het buitenland. Ook dit jaar werd de beurs opgedeeld in vier segmenten: delicatessen, verse voeding, diepvriesproducten en non-foodproducten. De focus lag op de co-creatie van originele producten tussen fabrikanten en distributeurs. M.A.D.E. verenigt namelijk gespecialiseerde fabrikanten en know-how. Voor de exposant is het de uitgelezen kans om nieuwe samenwerkingen met distributiemerken uit te bouwen. Het salon biedt verschillende diensten en randactiviteiten aan van conferenties tot ontdekkingroutes en degustaties.

Op 28 maart 2017 vonden bovendien de M.A.D.E. Awards plaats. De aandacht ging daarbij naar innovatie, originaliteit, creativiteit en expertise. Editie 2017 was een jaar met een record aan innovaties (140). Van de 24 genomineerde producten mochten 7 bedrijven een prijs ontvangen en kon één bedrijf met de Excellence Award naar huis gaan.

Evaluatie en aanbeveling

In maart 2017 namen 14 Vlaamse bedrijven deel aan MADE. Daarvan werden er 11 bezocht door FIT Parijs. Twee bedrijven exposeerden daarbij voor de eerste keer. In totaal waren er 28 Belgische bedrijven aanwezig. Waalse bedrijven werden ondergebracht in een AWEX-groepsstand.

Bedrijven die voorheen al exposeerden op MADE of al een Frans klantenbestand hadden, waren tevreden over hun deelname. Zij staan vooral op de beurs om al bestaande contacten te ontmoeten en bestendigen. Bedrijven die de beurs voor de eerste keer bezochten, was de opinie negatiever. Het beperkte aantal contacten dat gelegd kon worden, kon niet opwegen tegen de tijd en het budget die voor de beurs werden uitgetrokken.

Ook de algemene tendens is na vorige edities eerder negatief: minder exposanten, minder potentiële klanten. Toch mocht MADE dit jaar 9% meer bezoekers ontvangen dan het jaar voordien. De interesse bij aankopers om de beurs te bezoeken is echter flink gedaald. Veel bedrijven stellen zich dan ook de vraag of een toekomstige deelname nog op de agenda zal komen. Hoewel de beurs de laatste jaren aan populariteit moet inboeten, blijft het nog altijd een belangrijke ontmoetingsplaats voor de private label sector in Frankrijk daar het nog steeds een moeilijk betreden markt blijkt te zijn.

Beursorganisatie en deelnemingsvoorwaarden

Contactgegevens beursorganisator:

M.A.D.E. - GL events Exhibition
BP 223
47305 Villeneuve sur Lot Cedex – France
T. +33 5 53 36 78 78
F. +33 5 53 36 78 79
E-mail : made@gl-events.com
Sébastien GILLET, Directeur du salon
Julie VOYER, Directrice adjointe du salon

Contacten voor internationale exposanten:
T. +33 5 53 36 78 78
Véronique FANTIN, Responsable Commercial - veronique.fantin@gl-events.com
Lucie PRADIN, Relations commerciales - lucie.pradin@gl-events.com
Rebecca HARRIS-EVANS, Ventes internationals - rebecca.harris-evans@gl-events.com
Deelnemingsvoorwaarden alsook contactgegevens van exposanten kunnen steeds op de website geraadpleegd worden.
Toegangsprijs: gratis en enkel toegankelijk voor professionals

Alle conferenties zijn eveneens online terug te vinden op: www.madeparis.com

18 april 2017