U bent hier

Luxemburg zet campus op voor gezondheidstechnologieën

De sector van de gezondheidstechnologie breidt zich uit in Luxemburg en trekt start-ups van over de hele wereld aan. De sectorvisie maakt gebruik van de investeringen en knowhow die zijn ontwikkeld door de snelle groei op digitaal gebied.

Luxemburg herbergt een jonge, dynamische healthtech-gemeenschap met meer dan 130 bedrijven, waarvan de helft minder dan 10 jaar geleden werd opgericht. Het aantal bedrijven met een digitale focus neemt voortdurend toe. Ze werken aan de digitalisering van alle aspecten van de gezondheid en het medische traject van de patiënt en ontwikkelen slimme gezondheidsproducten en -diensten gericht op gepersonaliseerde en digitale geneeskunde. De nieuwe healthtech campus zal de ontwikkeling van de sector aanzienlijk stimuleren (voorziene opening in 2024).

De toekomstige Health And Life science Innovation (HE:AL) Campus zal zich voornamelijk richten op bedrijven die actief zijn op het gebied van medische hulpmiddelen, in-vitrodiagnostiek en digitale gezondheidshulpmiddelen en -diensten. De campus staat ook open voor O&O-, innovatie- en productieactiviteiten, evenals voor advisering en diensten op het gebied van gezondheidstechnologie. En zal infrastructuur bieden aan gezondheidstechnologiebedrijven die kantoren in Luxemburg willen vestigen, en zo bijdragen aan de ontwikkeling van sleuteltechnologieën voor de implementatie van gepersonaliseerde medicijnoplossingen, op basis van het gebruik van gezondheidsgegevens die mogelijk worden gemaakt door kunstmatige intelligentie.

De HE:AL Campus zal een aanvulling vormen op bestaande structuren zoals het House of BioHealth, een hostingfaciliteit met kantoor- en laboratoriumruimtes voor zowel gevestigde als startende bedrijven op het gebied van biotech, cleantech en ICT. Volgens de Luxemburgse minister van Economie, Franz Fayot, zal de campus "een verdere bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de sector gezondheidswetenschappen en technologie in Luxemburg, die de afgelopen jaren een grote groei heeft doorgemaakt".

16 maart 2022