U bent hier

Latin America: Hydrogen market report

Met enorme wind-, zonne-, geothermische en waterkrachtbronnen, biedt Latijns-Amerika een enorm potentieel voor groene waterstofproductie die zowel de binnenlandse markten kan bedienen, maar daarnaast ook kan bijdragen aan de vraag van de internationale markten.

Brazilië, Chili, Uruguay en Argentinië hebben zich gepositioneerd als potentiële spelers in de waterstof exportsector, terwijl Panama, gebruikmakend van zijn geografische positie, ernaar streeft om een belangrijk transport en logistiek centrum te worden.

Met de wereldwijde opmars van groene waterstof hebben verschillende landen in Latijns-Amerika - met Chili op kop - al strategieën of roadmaps uitgewerkt, terwijl andere naties nog actief bezig zijn om hun eigen strategie te ontwikkelen. Bovendien ontwikkelen verschillende landen in deze regio een gespecialiseerd overheidsbeleid, stimuleringsmaatregelen en regelgevende kaders met betrekking tot groene waterstof.

Dit rapport van World Hydrogen Leaders focust op de nieuwste ontwikkelingen in de plannen van de Zuid-Amerikaanse landen met potentieel:

  • wie worden de belangrijkste spelers in de regio;
  • wat is de staat van het regelgevend kader en;
  • welke zijn de grote projecten met betrekking tot groene waterstof.

Klik hier om het rapport te downloaden. 

23 oktober 2023