U bent hier

Kom meer te weten over het Gateway²Britain- project

Sinds de Brexit is het logistieke proces om handel te drijven met de UK complexer geworden. Voor de grenscontroles zijn allerlei documenten, gegevens en certificaten vereist. Het project Gateway²Britain zorgt voor efficiëntie door digitalisering via een datadeelplatform waarin alle data en handelsdocumenten beschikbaar zijn voor stakeholders. Daarnaast zorgt het project ook voor fysieke servicepunten die kmo’s administratief ontzorgen.

Datadeelplatform:

Momenteel bouwt Port of Antwerp-Bruges een innovatief platform dat handel met het VK moet stroomlijnen en vergemakkelijken. Via het platform zullen data en handelsdocumenten gedeeld kunnen worden tussen alle betrokken stakeholders. De grenscontroleprocessen worden hierdoor transparanter gemaakt, wat vertragingen en administratie tot een minimum zal herleiden. 

Geïnteresseerd in dit platform? Schrijf je in voor de uitleg van de demo op 8 februari van 10 tot 12 uur via deze link.

Fysieke servicepunten

Daarnaast worden ook fysieke servicepunten gecreëerd bij bestaande logistieke dienstverleners. Deze servicepunten werden gescreend door VIL en zullen kmo’s ondersteunen bij import- en exportprocessen, bieden transparante prijsoffertes en staan garant voor een efficiënt proces. VIL zette hiervoor een kwaliteitslabel met bijhorend certificatieprogramma op. Dit kwaliteitslabel creëert een win-win voor bedrijven en dienstverleners. Kmo’s kunnen zich maximaal focussen op hun kernactiviteiten en dienstverleners kunnen hun volumes verhogen en efficiëntie maximaliseren door de kleinere volumes van de kmo’s samen te voegen. 

Meer informatie kan u teruvinden op de website: www.gateway2britain.be

24 januari 2024