U bent hier

JEC WORLD PARIS, wereldbeurs voor de composietindustrie, blijft groeien

De 3 dagen durende JEC World Paris 2018 vakbeurs, telde 1.300 exposanten en trok 42.445 bezoekers uit 115 landen (tegenover 36.946 bezoekers afkomstig uit 100 landen in 2016). Deze professionele bezoekers actief in alle sectoren kwamen uit Europa (82%), Azië en Midden-Oosten (13), alsook Noord-Amerika (5%).

Deze B2B vakbeurs is een belangrijk moment om zakenopportuniteiten te grijpen, expertise en innovaties te tonen aan de wereld, maar ook tussen de standenbouwers technologische en industriële partnerschappen op te bouwen.

De beurs zet een aantal sectoren in de kijker onderverdeeld in Planet’zones: Aero Planet, Composites in action, Auto Planet. In 2018 werd de wereld 'Make it Real' gelanceerd met futuristische projecten, zoals een vliegende auto. Er werd tevens gecommuniceerd over natuurvriendelijke producten, recycling en duurzaamheid.

Innovation awards trokken ook dit jaar de aandacht rond Infrastructuren en bouw, smart cities, duurzaamheid, trein-, vliegtuig- en autotransport, sport en vrije tijd en scheepsbouw.

Op de beurs waren 13 paviljoenstanden waaronder de Belgische stand waarop 19 Belgische bedrijven stonden. De Vlaamse exposanten die deelnamen aan JEC World waren zeer tevreden over de beurs, alsook over de kwaliteit van de contacten. Ze onderlijnden ook het belang om in de groepsstand te kunnen staan, wat hen een betere en meer zichtbare ligging geeft, in tegenstelling tot kleine individuele exposanten die vaak naar de rand van de hallen verwezen worden. Deze beurs dient om contacten te onderhouden, maar ook om onderling zaken te doen. Aanwezigheid op deze beurs dient dus om te laten zien dat het bedrijf degelijk 'in de run is'.

Quotes Vlaamse bedrijven:

“Er worden geen directe orders binnengehaald, het gaat om de contacten en om waarneembaar te zijn”.

“De beurs wordt internationaler”.

“Het is belangrijk om gezien te worden”.

“Op JEC wordt onderling (tussen de standhouders) zaken gedaan”.

JEC organiseert eveneens een composietbeurzen in Amerika (Chicago) en Azië (Zuid-Korea).
De volgende editie van JEC World Paris vindt plaats van 12 tot 14 maart 2019.

Meer weten over composieten en marktinformatie? Neem een kijkje in de e-store: http://www.jeccomposites.com/e-store

26 maart 2018