U bent hier

Investeringspotentieel van de Ida-Viru provincie in Estland

De belangrijkste stad in de Estse provincie, Ida-Viru is Narva. Deze stad telt een kleine 60.000 inwoners en grenst aan Rusland. Hoewel de stad en de hele regio economisch sterk te lijden hadden door de val van de Sovjet-Unie, onderneemt de Estse overheid met behulp van Europese fondsen pogingen om het gebied terug aantrekkelijk te maken om te wonen en om te investeren.

Er worden in de regio 4 industriële zones ontwikkeld met interessante voorwaarden voor investeerders.

De belangrijkste troeven zijn: 

  • goedkope gronden en nutsvoorzieningen
  • lage loonkost
  • laag levensonderhoud

Daarnaast is de nabijheid van de Russische markt alsook de haven van Sillamäe, die op slechts 25 km van de Russische grens ligt een pluspunt. Daarmee is deze haven de meest oostelijke van de EU.

Meer informatie over de industriële parken kan u hier terugvinden.

In Narva zelf staan investeringen in toeristische infrastructuur voorop. Zo is er onder andere de uitbouw van een fietsinfrastructuur (fietspaden, 'rent-a-bike'), een moderne jachthaven en ook het historische stadhuis zal grondig worden gerenoveerd met aandacht voor de horeca.

Als bijlage vindt u nog een presentatie over Narva. Bedrijven die graag meer vernemen over deze regio en de projecten, kunnen zich wenden tot het FIT kantoor in Vilnius (vilnius@flanderstrade.com).

19 juli 2018

Bijkomende informatie

Presentatie Narva (PDF – 6 MB)