U bent hier

Internationale imagocampagne van FIT promoot Vlaamse lifesciences & health

Vlaanderen telt tal van bedrijven, kennisinstellingen, onderzoekscentra en andere organisaties die samen innoveren – in het bijzonder wat lifesciences & health betreft. Om die boodschap wereldwijd te verkondigen, pakt Flanders Investment & Trade (FIT) uit met een internationale imagocampagne. Op 1 juni 2021, om 22 uur, heeft Vlaams minister-president Jan Jambon de campagne officieel afgetrapt tijdens een projectie op het Provinciehuis in Leuven. Eerder zette FIT de actie al teasend in de kijker tijdens soortgelijke projecties in Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt.

De ambitie is om de vele troeven, knappe koppen en topbedrijven van Vlaanderen op het gebied van lifesciences & health in de spotlights te zetten. FIT lanceert daarvoor een imagocampagne met www.teamvesalius.com als online uitvalbasis en rolt tegelijk het digitale platform ‘Virtual Tours’ uit op www.flanders360.com.

Beide initiatieven vinden hun weergave in twee bekende Vlaamse pioniers van weleer: de wereldberoemde anatomist Vesalius en de al even befaamde cartograaf Mercator.
 

Vesalius: aloud uithangbord voor hedendaagse Vlaamse pioniers

Als grondlegger van de moderne anatomie is de 16e-eeuwse wetenschapper Andreas Vesalius het gedoodverfde gezicht voor de imagocampagne. Het doel is enerzijds om het palmares van de Vlaamse lifescience & health-sector in de kijker te zetten. Anderzijds wil de campagne elke Vlaming bewustmaken van de lokale troeven in de sector.

Uithangbord van het initiatief is een hedendaagse bewerking van het voorblad van ‘De humani corporis fabrica’, het baanbrekende anatomieboek van Vesalius. Daarop is de wetenschapper te midden van zijn studenten te zien tijdens een dissectie. De moderne versie – van de hand van de Vlaamse illustrator Musketon – herneemt de historische setting, maar voegt er een recente reeks Vlaamse pioniers aan toe.

Ontdek de volledige lijst met visionaire Vlamingen.
 

Sinds de coronacrisis onderscheidt Vlaanderen zich meer dan ooit als een toplocatie voor lifesciences & health. Het voorbije jaar heeft onze regio bewezen dat ze een sleutelrol speelt in de ontwikkeling en productie van vaccins en de strijd tegen COVID-19. Met deze campagne willen we elke Vlaming daarvan bewustmaken en een zelfverzekerde mentaliteit aanmoedigen.”

– Vlaams minister-president Jan Jambon


 

Virtual Tours en Mercator: potentiële aankopers en investeerders ronselen

Samen met de imagocampagne rolt FIT ook een digitaal platform uit: ‘Virtual Tours’. Daar ontdekken online bezoekers een interactieve 3D-kaart, boordevol topspelers uit het onderzoeks- en bedrijfsecosysteem van de Vlaamse lifesciences & health-sector. Een knap staaltje kaartwerk dat zonder de baanbrekende, cartografische inzichten van Gerardus Mercator niet had kunnen bestaan. Voor de 16e-eeuwse cartograaf is dan ook een rol weggelegd in de internationale marketingacties die Virtual Tours mee in de markt zetten.

Naast de 3D-kaart bevat het Virtual Tours-platform inzichtrijke en inspirerende video’s, profielteksten, verhalen en uitgebreide 360°-tours. Met het oog op leadgeneratie kunnen online bezoekers bovendien een begeleide rondleiding op afstand aanvragen en zo in contact treden met FIT-experten.

Neem een kijkje op het Virtual Tours-platform.
 

Met Virtual Tours zetten we Vlaanderen in de verf bij een breed internationaal publiek, waaronder potentiële buitenlandse aankopers en investeerders, kennis- en onderzoekscentra, incubatoren en acceleratoren, clusters, kapitaalverschaffers en talent van over de hele wereld. Zo positioneren we Vlaanderen nog sterker rond domeinen zoals biotech, medtech, farma en e-health.”

– Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT


 

Digitale promotie in het buitenland

De digitale lifesciences & health-campagne van FIT loopt van 1 juni tot 5 juli 2021. Verder voert FIT ook in 2022 promotie voor het Virtual Tours-platform tijdens internationale sectorevenementen, beurzen, handelsmissies enzovoort. De scope van de campagne is internationaal en focust op de VS, het VK, Canada, Japan, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Zodra de lifesciences & health-campagne met succes is gelanceerd, plant FIT soortgelijke campagnes voor andere Vlaamse topsectoren: food, smart logistics, solution-driven engineering & technology en sustainable resources, materials & chemistry. Deze sectoren vormen de speerpunten van de internationaliseringsstrategie ‘Vlaanderen Versnelt!’.

Ontdek alle details over het hoe, wat en waarom van Team Vesalius en Virtual Tours

1 juni 2021