U bent hier

International Student Fair in Budapest

De Student Fair is een initiatief van de Corvinus Universiteit van Boedapest. Wat was het opzet? De Artevelde Hogeschool in Gent en de UCLL in Leuven selecteerden 27 studenten, die 9 Vlaamse bedrijven gingen vertegenwoordigen op de Hongaarse markt. De bedoeling van deze bedrijven was om op deze markt te starten of om hun aanwezigheid te verhogen.

Het was een groot succes, zeer nuttig voor de studenten omdat zij in de praktijk leren wat een marktonderzoek is, onderhandelingen moeten voeren zoals 'in het echte leven' en deze actie bood tevens aan de bedrijven een goede gelegenheid om hun activiteit te promoten en om potentiële partners voor hun toekomstige ontwikkeling te vinden.

Ons kantoor in Boedapest steunde de inspanningen van de studenten, bezorgde hen nuttige contacten, nam deel aan de beurs en nodigde hen uit om het nieuwe kantoor van FIT te bezoeken, waar ze een briefing over de Hongaarse economie kregen en op de hoogte werden gebracht van de relaties tussen Vlaanderen en Hongarije. Ondertussen ontvingen de meeste van de Vlaamse bedrijven nuttige informatie voor de verdere ontwikkeling van hun activiteiten in Hongarije.

10 maart 2017