U bent hier

INFARMA 2017 - Barcelona

De 29ste editie van INFARMA, beurs en congres voor de farmaceutische sector, vond plaats in Fira Gran Vía in Barcelona van 21 t/m 23 maart ll.

486 exposanten, waaronder 380 farmaceutische laboratoria, namen deel aan de beurs die meer dan 30.000 bezoekers ontving. Het congres genoot dit jaar de aandacht van meer dan 2.800 congresgangers.

Geneesmiddelen, dermo-farmacie, nutri-farmacie, fysiotherapie, homeopathie, orthopedie, gezonde voeding en voedingssupplementen, consulting en andere diensten, marketing en distributie, gespecialiseerde tijdschriften, IT- oplossingen, apotheek toebehoren, …. komen hier aan bod.  

De ontwikkeling van nieuwe professionele farmaceutische diensten, met het oog op een betere dienstverlening aan de patiënt, stond dit jaar speciaal in de kijker. De onderwerpen die in 50 aula´s besproken werden zijn volop actueel en hebben op dit onderwerp ingespeeld: 'hoe moeilijk toegankelijke nieuwe geneesmiddelen voor de patiënten beter bereikbaar maken', 'hoe proactief nieuwe diensten aanbieden die van de apothekers (48.500 in Spanje) een belangrijke schakel in de gezondheidsketen maken'.

FIT nam niet deel aan INFARMA. Er waren evenmin Vlaamse exposanten aanwezig.

INFARMA is een zeer gespecialiseerde maar kleinschalige professionele beurs, waarvan de meerwaarde zich in het congresgedeelte bevindt. Alhoewel het te weinig Europees gericht is om er als exposant aanwezig te zijn, kan een bezoek aan INFARMA aangeraden worden aan bedrijven die zich een idee willen vormen van wat er in de Spaanse farmaceutische sector leeft.

De volgende editie van INFARMA zal plaatsvinden in Madrid van 13 t/m 15 maart 2018.

29 maart 2017