U bent hier

Industriebeurs Innoprom 2021 - Ekaterinburg

Van 5 tot 8 juli 2021 werd de 11e editie van de internationale industriële beurs Innoprom georganiseerd in Ekaterinburg. De drijvende kracht achter het event is het Russische ministerie van Handel & Industrie. Kernthema's voor deze jaargang waren flexibele fabricage, flexibele technologieën, adaptieve producten en slimme productie. 

Meer dan 500 bedrijven stelden er actief tentoon en volgens de cijfers van het stuurcomité tekenden nog eens 1300 bedrijven present. Verschillende landen waren aanwezig met een nationaal paviljoen: Duitsland, Italië, Hongarije, Japan, Belarus, Kazachstan, Oezbekistan en Zimbabwe. Italië was dit jaar het partnerland van de tentoonstelling. In het verleden viel deze eer o.m. aan China, India, Zuid-Korea en Turkije te beurt. 

Innoprom verwelkomde ongeveer 20.000 bezoekers, een fractie van het gebruikelijke aantal maar de autoriteiten voerden een streng coronabeleid tijdens deze editie waardoor het kleinere deelnemersaantal verklaard wordt. 

De beurs kan interessant zijn voor Vlaamse bedrijven actief in engineering, digitale technologie, ruimtevaart, transportengineering, metaalbewerking en robotica. 

15 juli 2021